Lilium
JO BUSSELS
85
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten en zijn flexibiliteit om telkens opnieuw kwaliteit na te streven als zelfstandige, bediende of eigenaar, wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed 2024. Chef Jo Bussels startte zijn opleiding als student Latijn-Wiskunde in het Heilig Kruiscollege in Maaseik om vervolgens Hotelschool Ter Duinen in Koksijde te volgen.
Loopbaan
Als werknemer
- 1995 – 2001 gewerkt in toprestaurants in Belgë en Zwitserland:
- Restaurant Laurierblad ** (B) bij chef Guy Van Cauteren
- Restaurant Slagmolen ** (B) bij chef Bert Meewis
- Hotel-restaurant Scholteshof ** (B) bij chef Roger Souvereyns
- Hotel-restaurant Rosalp ** (CH) bij chef Roland Pierroz
- Hotel-restaurant Ermitage am See* (CH) bij chef Edgar Bovier
Als zelfstandige/bediende en/of eigenaar:
- 2001 – 2004 Restaurant ‘Rimbaud’ in Antwerpen
- 2004 – 2019 Restaurant ‘Radis Noir’ in Antwerpen
- 2014 – 2015 Brasserie ‘LoveFish’ in Antwerpen
- 2016 & 2018 Pop-up Restaurant tijdens 2 zomers op ‘Bocadero’ in Antwerpen
- 2018 Initiatiefnemer van hommageboek “Roger & Ik” ter ere van Roger Souvereyns’ 80e verjaardag.
- 2020 Consultant ‘Dark Kitchens’ Casper in Gent en Antwerpen
- 2021 R&D Food production voor retail markt bij Gomad in Wijnegem
- 2022 Bistrot ‘Magali’ in Berchem
- 2022 – 2023 Executive chef bij Belgocatering
- 2023 – 2024 Exclusieve catering: ‘Ars et Artis’
- 2023 – tot op heden Exclusief distributeur in Benelux van Sunny Pocket toestellen
- Juni – September 2023 Freelance in La Rigue by Peter Goossens in Knokke
- Maart 2024 – tot op heden Restaurant Lilium in Hotel De Witte Lelie in Antwerpen
- 2024 Restaurant Lilium Foodtaster score: 85/100
- 2024 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed