't Korennaer

Edwin Van Goethem

88

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Adres:
Nieuwkerkenstraat 4
9100 Sint-Niklaas

TEL:
+32 03 7780845

E-mail:
info@korennaer.be

Website:
www.korennaer.be

Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed

Loopbaan

Omwille van jarenlange toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten en zijn voortdurende investeringen in jong talent, wordt hij uitgeroepen tot Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Edwin Van Goethem besliste in 1981 om na de handelsschool in Sint-Niklaas naar de hotelschool te gaan in Koksijde en was gedurende de volgende 3 jaren werkzaam in restaurant De Vaeren in Bornem.

Loopbaan en stages:

  • Zomer 1982: stage in Rochefort, in restaurant Le Luxembourg   
  • Zomer 1983: stage in Kruishoutem, in restaurant de Ijzerberghoeve, 1 ster met als chef Peter Goossens van Hof Van Cleve
  • Zomer 1984: stage in restaurant la Cote Saint Jacques in Joigny, 3 sterren met als chef Michel en zijn zoon Jean-Michel Lorain
  • Erkenning : 1984: Winnaar van kookwedstrijd: Brits lamsvlees, georganiseerd door hotelschool Ter Duinen.
  • 1984: legerdienst bij de stormfuseliers, zowel in België als Duitsland
  • 1985: eerste werkgever: restaurant de Ijzerberghoeve in Kruishoutem, 1 ster met als chef Peter Goossens van Hof Van Cleve
  • 1987: sous-chef in restaurant ’t Begijnhofken in Sint-Niklaas
  • 1988: 7 jaar werkzaam als chef in restaurant Saefthinge in Doel
  • 1995: 1,5 jaar werkzaam als chef patissier in restaurant De Zilveren Haerinck in Sint-Niklaas.
  • 1997: Het jaar waar de droom uitkomt om een eigen zaak te starten, restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas.

In de beginperiode van restaurant ‘t Korennaer heeft chef Edwin Van Goethem verschillende stages gelopen in Barcelona, bij Roger Van Damme, en diverse andere topchefs.

Bijdragen aan de Culinaire Wereld

  • voorzitter van Lekker Waasland, een vereniging van Wase Restaurantuitbaters met als doelstelling samen sterker worden, bezoeken aan leveranciers, evenementen organiseren voor gezamenlijke klanten.
  • Lid van de NorthSeaChefs
  • Masterclasses op Kanaal Z met o.a. Jan Demonie en Jan Foubert
  • Verschillende malen gastchef bij eersteklasse voetbalteams waaronder, Waasland Beveren, Anderlecht, Club Brugge.
  • Mentorschap: Edwin Van Goethem heeft een reputatie opgebouwd als mentor voor jonge chefs en draagt actief bij aan de ontwikkeling van nieuw talent in de culinaire industrie.
  • Culinaire Evenementen: Hij neemt regelmatig deel aan culinaire evenementen en wedstrijden, waar hij vaak als jurylid of gastchef fungeert.

Erkenningen en Awards

2016: Restaurant 't Korennaer heeft sinds 2016 één ster, wat getuigt van de hoge kwaliteit en excellentie van de keuken onder leiding van Edwin Van Goethem, tot op heden.

2023: Foodtaster score 88/100, waardoor restaurant 't Korennaer mee tot de top van België behoort.

2024: Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed 2024