Brasserie Bristol

Adres

Zeedijk - Heist 291 , 8301 Knokke-Heist

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Christian Delacour - gastvrouw Ann Decuypere

16/09/2024

Prijsindicatie

€ 42,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 58 lunch menu (incl. wijnarrangement)


€ 92,00 à la carte

€ 39,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 39,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Brasserie Bristol

www.brasseriebristol.be
info@brasseriebristol.be
050/51.21.12

Sluitingsdagen

Zondag - maandagavond - dinsdagavond - woensdag - donderdagavond - vrijdagavond - zaterdagavond

Brasserie Bristol is een Brasserie pur sang, die menig restaurant achter zich laat. Het kader is zeer mooi en verzorgd, het interieur oogt niet wat wij van een brasserie zouden verwachten, het leunt eerder aan bij een restaurantbeleving, met deels zicht op de keuken. Brasserie Bristol straalt klasse uit op een ideale locatie aan de kust, waar men voor en/of na de maaltijd kan flaneren over de zeedijk in Heist bij voorkeur met de zon op ons gezicht en de wind in onze rug.

Chef Christian Delacour en gastvrouw Ann Decuypere beslisten om nog uitsluitend lunch te serveren, à la carte met klassieke gerechten en wisselende lunchsuggesties. Met een grote smile worden we onthaald en kunnen we nog kiezen uit enkele tafels of indien gewenst plaatsnemen aan de toog. In een aangenaam tempo wordt de kaart gebracht en gevraagd naar een aperitief. We kiezen elk een glas witte wijn Sauvignon Blanc en Viognier die voor een democratische prijs van 8 euro worden aangeboden. Er is een gevarieerde keuze uit witte wijnen, rosé of rode wijnen.

Bij het aperitief wordt een stukje gelakt Buikspek geserveerd met ongelooflijk frisse witloofsla, fijn gesneden groene bonen, linzen en mosterd. Voor mij met intolerantie voor varkensvlees, wordt dit met plezier vervangen door een lekkere Hummus.

Wie Belgische kust zegt, zegt grijze garnalen. De Garnaalkroketten met gefrituurde peterselie en wat citroensap zijn een delicatesse (24 €). Mijn tafelgenoot kiest voor een traditionele Tomaat-garnaal, een klassieker die op een moderne wijze op het bord komt met een mooie portie handgepelde Noordzeegarnalen (26€).

Als hoofdgerecht kiezen we Belgisch runderfilet met salade, frietjes en saus naar keuze. Ik opteer voor champignonsaus en saignant gebakken. Het is een eenvoudige presentatie met daarnaast frietjes en een frisse salade. De saus is rijkelijk en voorzien van stevige paddenstoelen, een echte champignonroomsaus en niet eentje waar je de champignons moet gaan zoeken. Het vlees is perfect van cuisson en meer dan voldoende als portie (42 €). Hierbij neem ik een glas Shiraz ook aan 8 €. Mijn tafelgenoot kiest Gebakken slibtong (2) met tartaarsaus, salade en frietjes (48 €), de vis is uitstekend gebakken en de tartaarsaus lekker. Dit gerecht net als het voorgaande hoeft geen franjes, de smaak is gewoon comme il faut.

En wat is er klassieker dan een Dame blanche in huis gemaakt vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom 12 euro als dessert. Inderdaad, niets gaat boven een lekker bolletje vanille ijs, met zelfgemaakte chocolade. Ook de opgeklopte slagroom die in een apart potje er wordt bijgegeven is goddelijk. Een mooie afsluiter van een meer dan degelijk typisch Belgisch menu. Hiervoor rijd ik met plezier naar zee. Bij de meer dan gewone Brasserie Bristol is het op alle vlakken thuiskomen en voor herhaling vatbaar met een vriendelijke, professionele en discrete bediening.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24/30 – totaal: 84/100