Maurice

Adres

Bredabaan 662 , 2930 Brasschaat

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Karl Ave - gastvrouw en sommelier Kaatje De Blick

20/04/2024

Prijsindicatie

€ 49,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 79,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 89,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 134,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 88,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Maurice

www.restaurantmaurice.be
info@restaurantmaurice.be
03/288.66.62

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag - maandag

Restaurant Maurice is “als thuiskomen” geven ze zelf aan op hun website en zo voelt het ook aan als je binnenkomt. We worden warm ontvangen door gastvrouw Kaatje De Blick en naar onze tafel begeleid. Het restaurant werd genoemd naar hun kater waarvan een “stenen” versie ligt te “spinnen” op de toog. Het beige zandkleurig tafellinnen past perfect bij het landelijke interieur. Akoestiek vinden we net iets minder, soms is het toch rumoerig, het kan ook zijn door een luidruchtige tafel achter ons. Dat gezegd zijnde, kijken we uit naar de creaties van chef Karl Ave die Franse klassiekers weet te combineren met creatieve eigentijdse bereidingen.

Als aperitief neem ik een Gin Tonic Ph. Collet’s uit ’s Gravenwezel, stijl London Dry Gin met een fijne smaak van jeneverbes en een lichte citrustoets, het ontdekken waard en mijn tafelgenote een Moskow Mule. Daarbij worden de eerste hapjes geserveerd en ik reken erop dat onze smaakpapillen al een eerste keer worden geprikkeld. De broodstengels met een dip van Libanese pickels is heel lekker. Het cupje met aardappelsalade, mayonaise van mierikswortel en gemarineerde tonijn afgewerkt met waterkers miste voor mij nog een flinke draai van de peper- en zoutmolen. Het Japanse poffertjes met een tapenade van shiitake en spicy cashewnoten was dan weer lekker afsmakend en goed gekruid. We kiezen het 5-gangen menu 89 euro per persoon.

Het eerste voorgerecht, Gepekelde makreel met Nashipeer, een vinaigrette van appel en dashi, wasabi-stengels, basilicum-olie en labneh, een licht gezouten yoghurt uit het Midden-Oosten ziet er lekker fris uit. Het mocht voor mij wel iets meer gekruid zijn maar de heerlijke vinaigrette van appel en dashi maakt veel goed. Dit gerecht werd gepaired met een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc, Boschkloof 2023 uit Stellenbosch voor mijn tafelgenote. Een geweldige witte wijn met een heldere citroengele kleur. De smaak doet denken aan vers fruit: kiwi, kruisbes en lychee en het bouquet is licht en elegant. Dit tropische karakter wordt gecombineerd met een evenwichtige zuurgraad en een lange afdronk. Voor mezelf laat ik dit combineren met een Franse witte wijn, Domaine de Saint Lannes Côtes de Gascogne 2022. Deze wijn is een symfonie van smaken en aroma’s met levendige noten van citrus en exotisch fruit met in afdronk subtiele hints van frisse kruiden. De wijn is fris, met zuivere smaken en een sappige mondervaring met een onmiskenbaar karakter van de typische Gascogne druiven Ugni Blanc en Colombard. Kaatje De Blick zorgt als gastvrouw en zaalverantwoordelijke voor een geslaagde bediening in harmonie met de keuken, bovendien wordt haar wijnkennis ten zeerste gewaardeerd en ook de selectie wijnen per glas is gevarieerd, de witte wijn is geprijsd tussen 9 en 11 euro per glas.

Het tweede voorgerecht, Witte asperge met morieljes, zilte groenten, citrusgel, crème van groene asperge, kimizu (een Japanse mousseline) en een krokant van champignons is een super heerlijk gerecht. De asperges, toch wel duimdik, waren perfect gegaard en hadden toch nog een kleine ‘bite’ wat ik persoonlijk wel lekker vind. De chef heeft zijn ‘kruidenmolen’ duidelijk terug gevonden. Dit voorgerecht was perfect afgekruid met aandacht voor de presentatie.

Als tussengerecht serveert de chef ons Kreeft met bloemkoolcouscous en gebrande, gezouten amandelen, espuma van ajo blanco, citrus en olie. De cuisson van de kreeft is subliem. Smaakvol afgewerkt met een espuma van ajo blanco (een soort van Spaanse hummus op basis van brood, knoflook en amandelen) en een lekkere crunch van de gebrande amandelen. Hierbij neem ik nog een glas witte wijn uit Zuid-Afrika de Hemelrand van Alheit Vineyards, 2020 een blend van Chenin Blanc en Semillon met een intens smaakpallet ideaal bij de kreeft en ook zeer geschikt bij het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht, Kalfsfilet met crème van doperwt, mengeling van boontjes met bovenop koolrabi en een lak van ui, op het vlees: lardo en vlierbeskappertjes, afgewerkt met een kalfsjus met salie. Het mag gezegd worden de chef weet opnieuw zijn vakkennis te tonen met een minutieuze garing van de kalfsfilet. Het is een mooi stuk vlees, rosé gebakken zoals het moet en ook boterzacht om in te snijden. De boontjes en koolrabi waren een mooie aanvulling op dit gerecht en de jus een heerlijke afwerking. Chef Ave toont zijn klassieke scholing nogmaals in zijn lekkere jus en perfecte sauzen.

Voor het dessert serveert chef Ave ons bereidingen van Aardbei. Op een bordje een krokant van sesam met aardbeiencompote en verse aardbei. In een glas verschillende bewerkingen van aardbei – meringue, mousse en vinaigrette – met een crémeux van sesam, een sorbet van wasabi afgewerkt met een espuma van witte chocolade. Er werd ons aangeraden om het krokantje als eerste te nemen. De verschillende bereidingen van aardbeien in de coupe waren tongstrelend. Kortom dit is een heerlijke einde van deze maaltijd. Het koppel Kaatje De Blick en Karl Ave vormen een echte horeca-tandem en zijn favoriet van Foodtaster.

We sluiten af met een thee en koffie samen met diverse huisgemaakte mignardises.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 56/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 81/100