Tablàvins

Adres

Zwaluwenlaan 12 , 8300 Knokke

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Geoffrey Adam en sommelier - gastvrouw Pamela Dewitte

01/03/2024

Prijsindicatie

€ 40,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 68,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 82,00 dinner menu (aantal gangen: 4)


€ 105,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Tablàvins

www.tablavins.be
info@tablavins.be
050/61.07.98

Sluitingsdagen

Dinsdag - woensdag - donderdagmiddag (niet op schoolvakanties)

Met achter de hoek strand en zee is het een feest om in Knokke aan tafel of in dit geval à “table” aan te schuiven. Meteen bij het binnenkomen kan je al een blik op de keuken werpen die in volle voorbereiding is. We mogen kiezen uit een tafel in de bibliotheek die wat klassieker is ingericht maar wel met comfortabele stoelen waarvoor de gastvrouw zelfs nog een extra kussen aanbiedt indien gewenst.

Als aperitief kiezen we een glas tomatensap en vragen we de wijnkaart om meteen een fles witte wijn te selecteren. Ons oog valt op een witte wijn 3Rios DOC Vinho Verde 2021 Anselmo Mendes de druivensoorten zijn Loureiro, Avesso, Alvarinho uit Portugal (50 euro). Een citroengele, lichtvoetige witte wijn. In de neus citrus, floraal en mineraal, een frisse, heerlijke en elegante witte wijn uit de Vinho Verde die een prachtige mineraliteit heeft. De hoge zuurgraad zorgt voor levendigheid en opwinding met hints van citrus en tropisch fruit. De wijnkaart is een interessante mix van klassiekers maar er is ook aandacht voor andere druivensoorten en keuze in alle prijsklassen, wat we waarderen. Op tafel staat al een welkomsthapje om van te knabbelen met flinterdunne crackers en een dip op basis van eieren en sojasaus met goede kruiding.

We selecteren het 4-gangen menu en zonder problemen kan voor één persoon een vleesgerecht veranderd worden in een extra visgerecht.

Als aperitiefhapje serveert de chef een creatie met Nobashi garnalen, gepofte rijst met groene kruiden en granaatappel. Een ongelooflijk gebalanceerd gerecht met frisse smaken en gevarieerde texturen, een ideale opener. Als voorgerecht volgt een Carpaccio van Sint Jacobsvrucht, mierikswortel, groene kruiden en een citrustoets. Opnieuw een geslaagd gerecht boordevol groene kruiden die zorgen dat we de regen vergeten en al een beetje lentesmaken ontdekken. Als tussengerecht krijgen we een stukje Heilbot met risotto van butternutpompoen. Zeer fijn gebakken vis met de perfecte garing. De risotto had voor mij net iets smeuïger mogen zijn, maar de overheerlijke vis maakt veel goed.

Het hoofdgerecht is Anjouduif met bimi, zoete aardappel en een klassieke Bigarade saus (klassieke saus met sinaasappel) en dan als vis zeebaars met een saus op basis van kokos en kerrie vergezeld van boerenkool. Beide gerechten zijn bijzonder smaakvol, goed gekruid en vlees en vis hebben een gepaste cuisson. Bij de duif vragen we nog een glas rode wijn en de chef/sommelier Geoffrey Adam komt zelf een aantal mogelijkheden voorstellen zodat er een goede keuze is. Mijn tafelgenoot neemt een glas Field Atlas Noble Hill (7 euro), een blend van meerdere druivensoorten Shiraz, Mourvèdre en Grenache noir uit de Paarl in Zuid-Afrika, die uitstekend past bij de intense smaken van de duif.

Tot slot als dessert van het 4-gangen menu wordt vers gedraaid vanille-ijs geserveerd in een espuma van donkere chocolade met daarin een crumble die zorgt voor een aangename bite en enkele druppels olijfolie en een snuifje fleur de sel. We zijn niet echt fan van gezouten desserts, maar de dosis is zo minimalistisch gedoseerd dat het niet stoort en een perfect einde is van een geslaagd diner.

Voor een tweede bezoek besluiten we à la carte te eten en opnieuw worden we aangenaam verrast door een fantastisch geslaagde combinatie van klassiek en hedendaags. We genieten als apertiefhapje van een frisse brandade van kabeljauw afgewerkt met mayonaise van gebrande prei. Vervolgens kiezen we éénmaal Noordzeekrab met dille en een frisse kruidenmix (32 €) en Witte asperges met een gepocheerd ei en daslook (26 euro). Beide gerechten zijn even smaakvol en prijs-kwaliteit uitstekend. De garing van de asperges en het gepocheerde ei zijn minitieus verzorgd en de ruime portie krab is goed gekruid en zoals aangekondigd lentefris. Bij deze gerechten laten we ons adviseren door de chef en sommelier Geoffrey Adam om een glas aangepaste wijn te selecteren. De keuze per glas blijft bijzonder gevarieerd en de prijzen zijn ook heel redelijk.

Als hoofdgerecht gaat onze keuze naar Heilbot met linguine met citroen, kokkels, bimi en een jus met tijm (42 euro) en Belgisch Berugi rund, dunne lende, dry-age, béarnaise en sucrine  sla met gebakken aardappelen (49 euro). De vis is mooi vast van structuur met een jus die afzonderlijk geserveerd wordt om duimen en vingers van af te likken. Het vlees wordt opnieuw zeer smakelijk geserveerd en is zonder overdrijven het smaakvolste vlees dat ik dit jaar al gegeten heb. De béarnaise had een redelijk hoge aciditeit door de azijn maar was wel heel mooi van textuur.

De bediening door gastvrouw Pamela Dewitte verloopt bijzonder vlot en hartelijk, samen met chef Geoffrey Adam die niet alleen de gerechten kookt maar tevens ook de sommeliertaak voor zijn rekening neemt worden alle gasten verwend door een gepassioneerd koppel. Zonder twijfel een favoriet van Foodtaster.be!

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 85/100