Hostellerie Saint Nicolas
Franky Vanderhaeghe
90
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed
Adres:
Veurnseweg 532
8906 Elverdinge-Ieper
TEL:
+32 57 200622
E-mail:
info@hostellerie-stnicolas.com
Website:
www.hostellerie-stnicolas.com
Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed 2022
Omwille van zijn toewijding aan de Vlaamse keuken, doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten wordt hij uitgeroepen als Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed. Chef Franky Vanderhaeghe staat achter de potten in zijn eigen restaurant Hostellerie St.-Nicolas sinds 1991, al meer dan 30 jaar dus en wist tevens de passie door te geven aan de volgende generatie.
- Opleiding
- leerovereenkomst bij Jacques Debacker
- 1990 werkervaring bij Robert Van Duuren in Brussel
- 1991 start Hostellerie St.-Nicolas met echtgenote Sandra
- Stages
- Restaurant Eddie Van Maele, Wemmel
- Lucas Carton, Parijs
- Pierre Troisgros, Roanne Frankrijk
- Pierre Gagnaire, Parijs
- Loopbaan
- 2001 Beste kok van BelgiĆ« voor “Culinair Saisonnier”
- 2002 Verhuis van Hostellerie St.-Nicolas naar huidige locatie
- 2003 eerste Michelin ster
- 2005 tweede Michelin ster (tot 2022)
- 2011 opening klein hotel (4 kamers) iets verder in de straat
- 2017 expansie hotel naar 6 kamers
- 2018 start van samenwerking met zoon Michael Vanderhaeghe en vrouw Marieke
- 2022 Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed door Foodtaster.be