Vrijmoed

Vlaanderenstraat 22

9000 Gent

78 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Michaël Vrijmoed

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag - maandagmiddag
09/279.99.77 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Eeklonaar Michaël Vrijmoed is in Vlaanderen al vele jaren een ‘BK’ oftewel een ‘bekende kok’, vooral door tv-programma’s op Njam!. Na een carrière van 8 jaar als souschef en rechterhand in Kruishoutem, bij de paus van de Belgische gastronomie, opende hij in maart 2013 in Gent een eigen restaurant. Michaël kreeg van bij zijn start alom lof, waardering en vrij snel ook prijzen.

FoodTaster.be kiest er steeds voor om met een bezoek te wachten ‘tot de kop’ er af is. Wij gingen, vanzelfsprekend onaangekondigd en anoniem, daarom slechts in augustus 2015 voor het eerst langs in de statige herenwoning aan de Vlaanderenstraat. En we bezochten het restaurant opnieuw in 2017.

Tijdens de laatste lunch wees de ontvangende zaalbediende ons een tweetje aan in de ‘eerste’ plaats, bij het straatraam met, naar zijn zeggen, zicht op zee?! Hoe dan ook, het was een mooi gedekt maar wel ‘krap’ tafeltje. Gelukkig vol met daglicht, in tegenstelling tot de in somberheid gehulde tafels in de midden- of achterste plaats.

De vlot komende hapjes, onder meer op basis van bloemkool, waren eenvoudig maar toch bevlogen en zij wekten goesting op. Goed zo! Ondertussen konden wij de menukaart en de bijzonder mooi gestoffeerde wijnkaart van zaal- en keldermeester Benjamin De Buck bestuderen. Na rijp beraad besloten wij à la carte te eten, met als begeleider een fles Meursault-Poruzots, premier cru, Jean Javilliers 2015. Voorwaar een knappe maaltijdwijn!

Onze voorgerechten bekoorden enorm. Iberico Bellota ‘Juan Pedro Domecq’ werd harmonieus begeleid door stevig afgekruide champignons en zeewier. Een bord met diepe, heel intense smaken! Aan de overzijde waren de Zeeuwse mosselen ook tóp: dik, vol en ziltig, kortom de zee voluit in bord en mond.

Maar de profetievaardigheden van de ontvangende zaalbediende bleken nadien uitgewerkt. De hoofdgerechten volgden weliswaar in vlot tempo, maar stelden vooral teleur op vlak van de ‘cuissons’. De Noordzeetong was te gaar, zij blonk ook niet uit qua ‘witheid’! Aan de overzijde waren de kalfszwezeriken krokant maar te droog.

De desserten slaagden er niet meer in de ontstane ontgoocheling naar het achterplan te verdringen. Zelfs de nochtans gelauwerde ‘stilton met vin jaune en amandel’ liet geen onvergetelijke indruk na.

Michaël Vrijmoed kan goed koken. Zoveel is zeker. En van groenten kent hij veel, heel veel.

Prijsindicatie (31-08-2017)

€ 54,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 69,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 79,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 120.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 99.00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 65,00 min. prijs / fles rode wijn

Onze partners