Il Trionfo

Parmentierlaan 203

8300 Knokke

78 /100

Type keuken:

Mediterraanse keuken

Chef:

Agostino Pungitore en

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdagmiddag
050/60.40.80 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op zaterdagavond waren wij te gast in Il Trionfo, na ruim vooraf te hebben gereserveerd. Noodzakelijk, want het restaurant afficheert enkele weken op voorhand “volzet”.

We kenden het restaurant al van de tijd op het Rubensplein, toen al met een behoorlijke reputatie. In vergelijking met toen kan men gerust spreken van een echte metamorfose.

Bij aankomst wordt men vriendelijk en elegant ontvangen door de twee dames van het huis. Hier heerst werkelijk de Italiaanse familiesfeer ten top. Vader Antonio dirigeert in hoofdzaak de wijnkelder en stuurt het geheel in goede banen. Gemma en Ann-Séverine (dochter en schoondochter) zorgen met een brede glimlach voor een onberispelijke bediening en duidelijke omschrijving van de gerechten. Zeer aangenaam.

Italiaanse Gin en mooie schuimwijn van Franciacorta zorgen voor de start van dit feest. Als intro wordt ons een mousse van Mortadella met pistaches, een kleine Italiaanse driekleur van tomaat, Parmesan en pestou, en een verbazende gegratineerde aardappel met Parmesan en geraspte herfsttruffel geserveerd. Voor onze vegetarische tafelgenote werd de Mortadella vervangen door een salade van Puntarelli. Alles getuigde van goede smaak en evenwicht. De driekleur miste wel een tikkeltje kruiding. Maar de toon was alleszins gezet.

We begonnen met kraakverse Sint-Jacobsschelpen, kort gebakken met een zeer fijne puree van flespompoen en knolselder, versnipperde kampernoelies. Heerlijk evenwichtig, zonder tierlantijn of overbodigheden. Onze tafelgenote was verrukt over de tomaat met echte buffelmozarella en pestou.

In onze glazen kregen we een 100% Chardonnay uit Umbrië, Bramito del Cervo (50 €). In tegenstelling tot vele Chardonnays niet zeer mollig, eerder fris en licht mineraal, unaniem goedgekeurd.

Ons tussengerecht, uiteraard pasta en dan nog wel “van de armen”, traditioneel uit Sicilië waar in sommige gebieden geen kaas beschikbaar is. De kaas wordt dan vervangen door een mengeling van geraspt oud brood met enkele kruiden. Het geheel vermengd met de lekkere verse pasta, perfect al dente en olijfolie, zó blinkend in eenvoud maar zo sterk in smaken. Dit beleeft men alleen in de Italiaanse keuken van “la mama”.

Aan de overzijde werd een mooie huisgerolde ravioli met knapperige aubergines geserveerd. Er volgen alleen goedkeurende blikken en mooie lege borden: een echte waardemeter van ‘t plezier.

En daarna nog wat Italiaans vuurwerk met precies saignant gebakken Chianina rundsribstuk, geen overbodige saus, recht op doel.

Aan de overkant tarbotfilet zoals Saltimbocca, ragfijne Culatello ham en mousse van Parmesan in het midden, dicht geplooid en heel precies gegaard. De risotto was van hetzelfde hoge niveau, heerlijk smeuïg en zeer smaakvol, enkele gekonfijte honing-kerstomaten en hop, afgewerkt. Ook hier geen overbodigheden, zelfs geen saus. Opmerkelijk lekker. In onze glazen Syrah di Sicilia, een volle rode wijn, typische Syrah (30 €).

Tenslotte kregen we nog de keuze tussen Tiramisu, Dame Blanche of mokka.

Uit pure gourmandise namen we nog een glas Liquoroso di Pantelleria, (10 € p glas) pourriture noble, geen overzoete pot confituur, goede zuurbalans, puur plezier.

We hebben genoten van de ontspannen sfeer, de charmante bediening en niet in het minst, de heerlijke keuken van Gusti en Mama Pina.

Prijsindicatie (14-10-2017)

€ 32,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 62,00 diner menu (aantal gangen: 4)

€ 70,00 à la carte

€ 29,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 30,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners