Castor

Kortrijkseweg 164

8791 Beveren-Leie (Waregem)

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Maarten Bouckaert

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
056/19.01.21 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Zoals geschreven na de eerste recensie in februari, heeft het FoodTaster team ondertussen nog 2 extra bezoeken gebracht aan Castor van chef Maarten Bouckaert. De eerste keer zaten we nog vlak tegen de inkomdeur wat toch wat storend was, maar een tafel met direct zicht op de keuken is verwennerij en bij mooi weer is aperitieven op het terras zeker een meerwaarde vlakbij de fruitboomgaarden.

Bij het tweede bezoek in februari werd gekozen voor het 5-gangen menu, een absolute aanrader die de gasten meeneemt op ontdekking in culinair wonderland. Ook bij het derde bezoek in mei is het onthaal uitstekend en het restaurant heeft een bijzonder klantvriendelijke flexibiliteit om eventueel gerechten van het menu aan te passen, zowel aan wensen à la minute als aan op voorhand gesignaleerde allergieën.

Bij het aperitief wordt een opeenvolging van amuses aangeboden met mooie smaken, frisse toetsen en lekkere kruiding. Iedereen van FoodTaster.be heeft hoge verwachtingen en deze worden bij elke gang ingelost. Het voorgerecht van menu Castor (maand mei) met sardines, tomaat, avocado en lavas zorgt voor een perfecte overgang na het aperitief. De borden zijn mooi gepresenteerd met zowel een koude als een warme bereiding wat zorgt voor fijne smaakcombinaties. Als proever voor de hoofdschotel werd een lepel met koude lamstong geserveerd, opnieuw een aangename verrassing met ingetogen kruiding om vervolgens over te gaan naar het hoofdgerecht met lamsvlees, quasi perfect gebakken en opnieuw visueel aantrekkelijk. De groenten: doperwten, artisjok en jonge ui konden niet echt zorgen voor een extra smaaksensatie wat de lekkere jus wel deed. De aangepaste wijnen werden door de jonge sommelier kort voorgesteld zonder al te technisch te worden mét argumentering voor de keuze. De wijnen vormden dan ook telkens een goede match. Het nagerecht was een luchtige chocolademousse die zo fijn was dat de portie gerust mocht verdubbeld worden, de rode biet was wat de smaak betreft voor ons niet echt een meerwaarde maar de crumble van chocolade wel! Restaurant Castor met de jonge zaalbrigade is naar onze mening met grote sprongen vooruit gegaan (van 76/100 naar 80/100) en we hopen dat ze blijven evolueren in deze richting.

Prijsindicatie (12-05-2016)

€ 39.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 49.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 79.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 106.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 78.00 à la carte

€ 39.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners