Bartholomeus

Zeedijk 267

8301 Knokke-Heist

90 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Bart Desmidt

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdag
050/51.75.76 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

We zitten aan zee en die krijgen we ook op ons bord. Een Haring die goed doorproeft met prei, postelein en karnemelk en een perfect gebakken Sint-jacobsvrucht met een heerlijke combinatie van ossenstaart, bloemkool en gremolata, een Italiaans mengsel van citroenrasp, look en peterselie.

Van de aangepaste wijnen krijgen we een Franse Saint Daumary Les Butineuses 2014, Coteaux du Languedoc. Mineraal met in de verte wat meloen, stekelbes ook. Het loopt allemaal bijzonder gesmeerd. Het eten komt niet te snel, niet te traag, ook mijn tafelgenoten genieten van de puntgave gerechten, de gemoedelijkheid en de rust in het restaurant. We beseffen dat we in een ongeschonden toprestaurant zitten. Gastvrouw Sandra Desmidt, Gastvrouw van het Jaar 2015, heeft aandacht voor alle gasten, samen met de jonge maar zeer attente Stéphanie Janssens. Elke tafelgast wordt verwend.

Tafelgenoten kiezen voor een verrukkelijke Zeetong maar ik wil het Rund West-Vlaams Rood. ’t Moet niet allemaal uit de zee komen. Wat een puike presentatie weer. Perfect gebakken sneeën rund met een cirkel polderpuree waarin een putje is gemaakt voor de saus. Elke tafelgenoot denkt aan zijn kindertijd.

Als dessert krijgen we nog hemels ijs en een bol chocolade die in je bord wordt gegooid en als een bom ontploft. Ik geniet ervan, het is een belevenis. En het is lekker. Die dessertwijn dan, La Cerisaie Maury 2011 Domaine des Schistes, een Franse rode dessertwijn, Rousillon. Ik denk dat ik in het midden van een kersenboom zit. Elke slok neemt me even mee naar de Boerenjongens van oma.

En ook wel tof: de jonge sommelier Stijn Vermeulen heeft een uitgebreide wijnkaart in huis met een goede verhouding prijs/kwaliteit.

Prijsindicatie (18-01-2016)

€ 49.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 80.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 101.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 145.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 130.00 à la carte

€ 45.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners