Bartholomeus

Zeedijk 267

8301 Knokke-Heist

91 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Bart Desmidt

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdag
050/51.75.76 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Dit restaurant ligt op de zeedijk in Heist. Chef Bart Desmidt is er geboren en getogen.

Hij ging evenwel slechts na zijn humaniora achter een fornuis staan. Al snel wou hij een eigen zaak en 5 jaar later, op 23-jarige leeftijd, opende hij samen met zijn echtgenote Sandra restaurant Bartholomeus. Exact 23 jaar later behoort dit restaurant tot de top.

Bart gaat voor een keuken die uitblinkt door haar eenvoud. Geen overdaad aan ingrediënten, maar een beperkt aantal kwalitatief hoogstaande producten. Bart heeft de gave om er creatief en innoverend mee aan de slag te gaan en hen heel harmonieus met elkaar in balans te brengen. Elk gerecht dat de keuken verlaat streelt oog en mond.

Je zit bij Bart aan zee en je krijgt die uiteraard op je bord. Eerst toast met sardines, tomaat en basilicum, dan een heerlijke combinatie van zeekat met bloemkool, pickles en droogworst. Tenslotte perfect gebakken dorade met artisjok, spinazie en salie. Als desserten was er kaas ‘Florence’ maar ook aardbei met verbena en vanille-yoghurt. De meeste aandacht bij de afsluiters ging evenwel naar het bord met de kersen: schitterend, gewoonweg hemels!

Het eten kwam nooit te snel of te traag: de bediening liep bijzonder gesmeerd. Elke gast werd verwend. Gastvrouw Sandra Vandegeuchte heeft immers aandacht voor elke tafel samen met een klantvriendelijk en gemotiveerd zaalteam. Zij werd omwille van haar professionaliteit en stijl in onthaal en bediening in 2016 door FoodTaster.be trouwens verkozen tot beste gastvrouw!

Lunchen of dineren bij Bartholomeus is genieten. Het is op elk vlak een belevenis!

Prijsindicatie (09-10-2017)

€ 52.00 (niet op zon-en feestdagen) lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 84,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 105,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 150.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 150.00 à la carte

€ 46.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners