zet’joe

Langestraat 11

8000 Brugge

79 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Geert Van Hecke

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
050/33.82.59 - WEBSITE

Beschrijving

Wat kan er mooier zijn dan een uitstap naar Brugge en een lunch bij zet’joe. Niet iedereen verwachtte dat Geert Van Hecke na het sluiten van Restaurant De Karmeliet opnieuw achter de pannen zou staan. Maar de passie van een chef is niet klein te krijgen, en met evenveel enthousiasme kookt hij op kleinere schaal in hun nieuw restaurant “zet’joe” op enkele stappen van De Karmeliet. De ontvangst door mevrouw Van Hecke is hartelijk. Het restaurant is vrij donker, maar bij de inrichting zijn kosten noch moeite gespaard, tot in de toiletten op de eerste verdieping.

We kozen het menu “Het Vlakke Land”, 75 euro voor 3 gangen. Zowel voor het voor- als het hoofdgerecht is er keuze uit 2 gerechten. Voor het dessert zelfs uit 3. We starten met enkele smaakvolle amuses: een cake met tapenade van zwarte olijven, gevolgd door gebakken mosselen met een pittige dipsaus en als afsluiter een kogel van ganzenlever met een fijne venkelsalade.

Om het menu te starten laten de wildterrine en parfait van ganzenlever ons genieten van de herfst en in tegenstelling tot de ietwat drogere wildterrine, zorgde het garnituur van gemarineerde groentjes zoet-zuur zeker voor verfrissing.

Fazant gewikkeld in groene kool en parmentier van de bouten met herfstgarnituren als hoofdgerecht tonen meteen het talent van de chef. De fazant is bijzonder sappig en buitengewoon lekker, net als de parmentier van de bouten met een puree van knolselder.

Het dessert Dame Blanche “Générale” is zeker een aanrader op niveau, maar het seizoensfruit met perzik in wijn bereid is een verrassing, de smaken zijn perfect in balans en het geheel blijft licht maar met intensiteit, gewoon subliem.

De wijnkaart is indrukwekkend wat het aanbod betreft, maar de prijzen zijn helaas even indrukwekkend en er stonden toch wel wat wijnen met oudere jaargangen op de kaart. We kozen een cru uit de Beaujolais “Morgon” 2014 van icoonwijnmaker Marcel Lapierre, 60 euro, smaakvol en passend bij de gerechten, het was wel één van de meest budget vriendelijke rode wijnen op de kaart.

Chef van Hecke toont zijn ervaring en passie. In combinatie met kwaliteitsingrediënten kan dit alleen maar lekker zijn en daar hoort een prijskaartje bij.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 57/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 79/100

Prijsindicatie (17-10-2017)

€ 63,00 niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 4)
€ 93,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 139,00 diner menu (aantal gangen: 5)


€ 75,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 80,00 min. prijs / fles rode wijn