Veranda

Lange Lobroekstraat 34

2060 Antwerpen

68 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Davy Schellemans

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag - dinsdagmiddag
03/218.55.95 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In 2010 ging Davy Schellemans van start in de Guldenvliesstraat, nabij Berchem Station. Anno 2016 verkaste hij naar 'den Dam', een op-en-top multiculturele wijk in het noorden van Antwerpen, dichtbij het Sportpaleis. In het smalle gedeelte van de Lange Lobroekstraat, alom bekend omwille van zijn slachthuizen en vleesrestaurant De Veehandel, bouwde de jonge chef een troosteloze rijwoning om tot een trendy eethuis met in het midden een open keuken en vooraan een bargedeelte.

Davy maakt het zich heel gemakkelijk. Hij heeft geen kaart en serveert slechts één, om de zoveel weken wisselend 5 gangen Traiteur Menu, zonder enige keuzemogelijkheid. Hierin figureren steeds twee voorgerechten, waarvan het eerste vegetarisch, en twee desserten. 's Avonds zijn de vijf gangen verplicht (55 euro). 's Middags kan dit Traiteur Menu beperkt worden tot twee (27 euro) of drie gangen (35 euro) ervan. Enkele gegrilde spruitjes met puree openden ons diner, gevolgd door Noordzeekrab, pastinaak, kool en parmezaan. Op het vel en op de graat gebakken pladijs met garnalen en ocra vormden de hoofdmoot. Deze gerechten waren telkens correct gegaard en afgekruid. Hun porties, smaakcombinaties en bordpresentaties stelden teleur. Ook de desserten (mandarijn-witloof en citroen-praliné) overtuigden niet. Veranda beschikt over een uitgebreide bier- en wijnkaart met voornamelijk natuurlijke wijnen. De ontvangst en zaalbediening verliepen vlot en rechttoe-rechtaan.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 48/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 20/30 - totaal: 68/100Prijsindicatie (25-01-2017)

€ 38,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 60,00 diner menu (aantal gangen: 5)


€ 30,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 30,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras