The Butcher’s Son

Boomgaardstraat 1

2018 Antwerpen

71 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Bert Jan Michielsen

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag
03/230.16.38 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

‘De zoon van den beenhouwer’ heeft sinds midden 2016 een restaurant op de site van Stadsbrouwerij De Koninck, boven de winkel van slagerij De Laet.

Het restaurant heeft een industriële look en bestaat uit twee delen. Je komt binnen in een langwerpige ruimte die gevuld wordt door een ruwhouten gastentafel, een heel open keuken en tafels gedekt met witte nappen. Deze nappen zorgen voor een contrasterend effect. Via een metalen trap bereik je een tweede, meer rechthoekige, maar minder sfeervolle eetruimte, waarin zich nog eens een groot aantal identiek ingedekte tafels bevinden.

“Wat we nooit hadden durven dromen of zelfs maar denken, gebeurde. Een Michelinster.” Zo beschrijven chef Bert Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens op hun website wat hen in november 2017 overkwam. Wat is de mening van Foodtaster.be? The proof of the pudding is in the eating.

Een maandagavond in juli.

De ontvangst is koel, afgemeten. Het is niet druk. Wij worden ‘gehuisvest’ in de hoger gelegen eetzaal. Het is er weliswaar luchtig, maar er ontbreekt gezelligheid. Ook de bediening stelt teleur. De kelner heeft duidelijk weinig ervaring en moet daarom te pas en te onpas beneden informatie opvragen. Mijn tafelgenoot en ikzelf kiezen beiden gemarineerde zalm met ricotta (€ 18) als voorgerecht. De edele vette vis mankeert kruiding. Ricotta lost dat euvel uiteraard niet op. Dan maar groene kruiden? Weliswaar subtiel aangebracht ja, maar niet in een bordafdekkende hoeveelheid.

Over onze hoofdgerechten zijn wij meer tevreden. Mijn duif (€ 38) is mooi gaar en nog sappig. De saus erbij is diep van smaak en de groentegarnituur nog al dente. Mijn overbuur catalogeert zijn entrecôte van Holsteinrund met béarnaise, sla en frieten (€ 36) als correct. Hij stelt wel voorop dat je dit gerecht met zulke bordpresentatie in vele gewone brasseries kan eten.

En onze desserten? Ook zij (€ 10) beklijven te weinig. In het ene bord zijn de stukken rabarber dusdanig groot dat mes en vork nodig zijn. In het andere bord ligt de panna cotta bedolven onder zomerfruit, zonder veel samenhang.

Conclusie: the pudding bleef onder de verwachtingen.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 50/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21/30 - totaal: 71/100

Prijsindicatie (30-07-2018)


€ 72,00 à la carte

€ 38,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar