Zilte

Hanzestedenplaats 5

2000 Antwerpen

89 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Viki Geunes - gastvrouw Viviane Geunes

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag
03/283.40.40 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant ’t Zilte ligt op een spectaculaire locatie. Door de ramen kan u van op de negende verdieping van het MAS genieten van een fantastisch panorama met zicht op de haven van Antwerpen en op de hippe vernieuwde wijk rond de oude dokken.

Vicki Geunes, die een verbluffend gastronomisch parcours aflegde van autodidact tot sterrenchef, roert hier op eenzame hoogte in de potten.

Tijdens ons laatste bezoek op 25.09.2019 ontdekken we al meteen enkele herfstsmaken. We kozen met 2 personen het menu "Smaak Tendens", 6 gangen 145 euro en 2 personen 8 gangen 195 euro per persoon. De gerechten werden zeer creatief gepresenteerd en de smaakcombinaties waren meteen raak. Het eerste voorgerecht was nog een knipoog naar de zomer met Langoustine, watermeloen, tomaat, olijf, oregano en piment d'espelette. Het tweede voorgerecht had een eerder oosterse toets met tonijn in de hoofdrol vergezeld van shiso, rettich, koji en radijs, een bijzonder fris gerecht en een ware teaser voor onze smaakpapillen. De zeebaars met artisjok is fijn bereid, een goede cuisson met daarbij originele zeegroenten zoals zeekomkommer en codium, afgewerkt met furikaki, een soort van Japanse wasabi. King krab met prei, aardappel en dragon is opnieuw een geslaagde combinatie, hoewel ons hele gezelschap het er over eens was dat een lichter gekleurd bord dit gerecht nog meer eer zou aandoen. Het laatste tussengerecht Bouchot mossel met paling, girolles, spelt en truffel zit vol herfsttoetsen om vervolgens te genieten van de zomerree met ganzenlever. Het is duidelijk dat de chef veel aandacht heeft voor groenten met kikkererwten, knolselder en ui, maar de saus maakt dit gerecht smaakvol, waarschijnlijk door de originele toets van umeboshi een Japanse smaakmaker op basis van pruimen. Beide desserts zijn een mooie afsluiter, enerzijds de frisse yoghurt met bosbes, frangipane en tot slot de volle aroma's van het chocolade dessert met amarena kers, koffie en geitenmelk. Chef Geunes weet ons te verrassen met eigentijdse smaken en creaties van het begin tot het einde.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 63/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 26/30 - totaal: 89/100Prijsindicatie (25-09-2019)

€ 79.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 180.00 diner menu (aantal gangen: 7)


€ 60.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 70.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Huiswijn aanwezig