‘t Vijfde Seizoen

Stationsstraat 9 - 11

9880 Aalter

66 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Broes Tavernier

Sluitingsdagen:

Zondag - woensdag - donderdag (Op de sluitingsdagen is het restaurant steeds beschikbaar voor groepen.)
09/351.74.60 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In de hoofdstraat van Aalter is het ’s avonds vlot parkeren. In een volledig vernieuwd pand met ruim terras is het op een warme zomeravond verfrissend vertoeven. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen en we kijken vooral uit naar de groentebereidingen waar deze chef bekend voor is. De verwelkoming is eerder gereserveerd maar we mogen onze tafel wel zelf kiezen op het terras zonder verdere begeleiding, wat bij andere gasten ertoe leidt dat ze een tafel selecteren die niet ingedekt is.

De menukaart is origineel gebonden in een lederen map met een vak voor de dranken, voor het menu en één voor de à la carte gerechten. De keuze is vrij beperkt, maar een vegetarisch menu is wel standaard voorzien. Bij het aperitief worden meerdere hapjes geserveerd die wel goed zijn, maar geen spectaculaire smaaksensaties veroorzaken. We kiezen de vis van de dag, wat bij navraag heek of mooie meid blijkt te zijn met een open ravioli van zeekraal en girolles en een vegetarisch voorgerecht met artisjok, burrata, tomaat en augurk. De vis, die wordt ingezet als kabeljauw, is niet bijzonder warm en de ravioli wordt versierd met gebakken granen, wat wel zorgt voor een krokante bijt, maar niet echt een meerwaarde is voor de smaak. De saus van madras is luchtig maar kan niet zorgen voor een harmonie met de andere ingrediënten en de girolles met zeekraal missen frisheid en verfijning volgens ons. Voor de artisjokbereiding werd het hart van de artisjok gefrituurd en gevuld met burrata en tomaat met daarop augurk in slierten. Op een warme zomeravond zorgt dit meteen voor een mediterraan gevoel. Voor het à la carte hoofdgerecht kozen we de duif “clamart” met verse erwten, ajuin en munt en gebakken gnocchi. De duif was wel heel doorbakken. Een ruime portie erwten met gebakken gnocchi was net iets te stevig voor een zomers gevoel.

In ’t Vijfde seizoen zijn de porties zeer ruim en ook de hoeveelheid groenten per gerecht is bijzonder groot, wat zeker een pluim verdient. Wat de finesse en harmonie betreft is het zeker nog mogelijk om naar een hoger niveau te evolueren.

Voor de wijnkaart werd gekozen om niet de alledaagse wijnen of druivensoorten aan te bieden wat een keuze is die we respecteren. De bediening is vrij afstandelijk en soms wat nonchalant, maar vooral de ontvangst en het afscheid oogden minder professioneel. In de zomer, op het terras is er wel hinder door de wespen, maar enkele wespenlokkers zouden kunnen helpen.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 47/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 19/30 - totaal: 66/100

Prijsindicatie (06-08-2018)

€ 54,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 70,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 76,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 103,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 75,00 à la carte

€ 35,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras