‘t Stoveke

Jetsestraat 52

1853 Strombeek-Bever

73 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Daniel Antuna - gastvrouw Petra De Cock

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - zaterdagmiddag - zondagavond
02/267.67.25 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

’t Stoveke van chef Daniel Antuna bevindt zich nabij Brussels Expo. Het moderne interieur contrasteert fel met de buitengevel uit het begin van vorige eeuw én met de restaurantnaam.

Echtgenote Petra De Cock ontvangt ons hartelijk. Het weer is mooi. Het is aangenaam tafelen op het netjes onderhouden terras en aan de wit-zwart gedecoreerde tafelnappen. Aan alle tafels spreekt men uitsluitend Nederlands.

Het viergangen menu is samengesteld uit gerechten van de kaart. Maar er is ook een afzonderlijk menu voor vegetariërs.

Drie amuses brengen onze lunch op gang. De mousse van asperges mist fraîcheur en stelt teleur. De twee erop volgende hapjes zijn wel lekker: eerst een veelkleurig groentedecor met gerookte paling en daarna een reepje smeuïg buikspek.

Als voorgerecht genieten wij van een goed gekruide tartaar van rund uit de Limousin, perfect gebakken foie gras en een getoast ‘soldaatje’. De bijkomende, los van elkaar op het bord geschikte ingrediënten zoals de spaghetti van koolrabi, het krokantje van chiazaad, de mousse van waterkers, enz. zijn eerder overtollige partners en geven de presentatie een eerder ‘kinds’ uiterlijk.

‘Less is more’. Deze stelregel wordt ook in het tussengerecht en het hoofdgerecht een beetje uit het oog verloren. Zowel de gegrilde halve babykreeft als de griet met aardappelmousseline en zeekraal krijgen te omvangrijk gezelschap. Enerzijds een ‘persillade’ van lamsoor, asperge, erwt en fondue van tomaat en op het andere bord bord rabarber, wortel en witloof, waaruit de harde kern niet verwijderd was. De vanillesaus matcht geenszins met de griet.

In het dessert is wel samenhang aanwezig. Aardbeien, hun coulis en ijs combineren mooi en fris met plattekaas en amandelcrumble. De in puntjes gezette chocoladesaus is een overbodige begeleider.

Chef Daniel staat echtgenote Petra bij in de bediening die vlot en professioneel verloopt.

De wijnkaart bevat heel wat betaalbare wijnen.

Prijsindicatie (07-07-2017)

€ 36,00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 54,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 85,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 121,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 35,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 38,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Huiswijn aanwezig