Soma

Wolstraat 33

2000 Antwerpen

66 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Adriana Zafiris - Frederic Chastro

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - woensdag
03/290.04.03 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Frederic Chastro en Adriana Zafiris zijn twee jonge en ambitieuze chefs. In de lente van 2017 openden zij samen een huiskamerrestaurant in de Antwerpse binnenstad. Dat is lovenswaardig!

Hun verhaal brengt Adriana meteen als zij ons de ‘kaarten’ overhandigt: 2 chefs, 4 handen, 4 nationaliteiten, 4 seizoenen. Er is keuze uit 4 voorgerechten (€ 20), 4 hoofdgerechten (€ 30) en 4 nagerechten (€10). Op de wijnkaart staan slechts 4 witte en 4 rode wijnen, die ook verkrijgbaar zijn per glas, evenals 4 ‘coup de coeur’ wijnen, enkel beschikbaar per fles.

Hun doel? Het lichaam (sõma in’ t Grieks) en zijn zintuigen laten genieten.

Tot zover de verpakking. Over naar de inhoud.

Frederic en Adriana besteden veel tijd en aandacht aan de presentatie, maar de sleutelbegrippen in de gastronomie zijn en blijven, hoe men het ook draait of keert, de gaartijden, de kruiding en de smaakcombinaties.

In het voorgerecht met grijze garnalen is de prei duidelijk te plat gekookt en vervullen de garnalen niet de hoofd- maar een bijrol. Aan de overzijde als opener foie gras. Dit edel stukje lever is mooi aangekorst maar wak geworden in zijn bad van Banyuls en de begeleidende mosterdzaden zijn een mismatch.

Ook opmerkingen bij de hoofdgerechten. De duif mist kruiding. De (kleine) in hazelnootboter gebakken zeetong bijt zuur in het zand bij haar gevecht met augurken en kappers.

De desserten slagen er niet in om nog iets goed te maken. De soufflé glacé van chocolade en vanille is te diepvrieskoud en de salpicón van mango en passievrucht mankeert zoetigheid.

Het gaat niet om de verpakking, maar om de inhoud. Dat durven ontwerpers van verpakkingen wel eens vergeten. Laat dat een metafoor (van het Grieks metaphora of overdracht, beeldspraak) zijn voor het gastronomisch leven.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 47/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 19/30 - totaal: 66/100

Prijsindicatie (21-01-2018)


€ 72,00 à la carte

€ 39,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 39,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit