Silo's

Adres

Leuvensesteenweg 350 , 3190 Boortmeerbeek

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

08/10/2018

Prijsindicatie

€ 32,00 lunch menu (aantal gangen: 2)

€ 45,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)


€ 65,00 à la carte

€ 36,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 36,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Silo's

www.silos.be
info@silos.be
015/51.11.11

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag

Prachtinterieur, veel sfeer en uitstekend eten. Silo’s in Boortmeerbeek is waarschijnlijk één van de tofste brasserieën van Vlaanderen.

Het restaurant is een vroegere mouterij en van het industrieel complex is veel beton en staal bewaard. Koude elementen denk je dan, maar het is niet zo. De oude fabriek is handig onderverdeeld in gezellige compartimenten. De brasserie mag eivol zitten, je merkt het nauwelijks.

Aan beide kanten van het gebouw heb je nog buitenterrassen. Aan de achterzijde kant kijk je vandaar naar de voorbijvarende schepen op het kanaal tussen Leuven en Mechelen. Daar loopt ook een fietspad langs. Om te onthouden. Aan de voorzijde: altijd parkeerplaats genoeg.

Qua beleving kan dat allemaal tellen. Maar dat is niet genoeg natuurlijk, de kwaliteit van het eten moet ook goed zijn. En dat is ook.

Mijn tafelgenoot start met een Stella van ’t vat (€ 3,00) en ik met een Zinne Bir (€ 4,50). Heerlijk fris, the Brussels People’s Ale.

We genieten alle twee van Gerookte zalm “klassiek”, met sjalot, peterselie, mierikswortel en brioche toast (€ 18,00). Geweldig, zo kan het ook. Of misschien: zo moet het. Malse (Schotse) zalm en een zachte, lichtpittige crème van mierikswortel. Beetje zeste van citroen. Perfect. “In al zijn eenvoud,” zegt exploitant Danny Vanderschueren gespeeld bescheiden. Geestig, hij weet wat hij voorzet. Een glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc Single Vineyard, Marlborough 2015 past perfect bij dit voorgerecht.
Mijn tafelpartner wil daarna een Vol-au-vent van hoevekip, mousseline, sla en frieten (€ 20,00). Ik ben dol op Bouillabaisse Silo’s met rouille en toast (€ 39,00). Spreek uit Bouillabés, niet Bouillabèze. Ik krijg waar voor mijn geld: twee flinke gamba’s, enkele vaste stukken vis, mosselen, schelpen, wortelen, de garnalen heb ik niet gemist. Geen te mayonaise-achtige rouille. Alles lekker pikant. Ik drink een glas Gradis‘Ciutta, Collio D.O.C. Friuli 2017, 100 % Pinot Grigio (€ 5,50). Bij de vol-au-vent paste een Noémi Blanc, Côtes du Rousillon Villages 2016, Grenache Blanc, Grenache Gris (€ 5,50) met een lichte eiktoets.

Silo’s heeft een bescheiden, verstandige bierkaart maar we willen toch vooral aandacht schenken aan het uitstekende wijnaanbod. De ervaren kenner Danny Vanderschueren heeft een Enomatic-systeem in huis waardoor hij 20 witte en 20 rode wijnen, vijf wijnen van de maand en ook nog eens vier bubbels per glas kan schenken. Handig en goed gevarieerd. Wijnliefhebbers komen hier nooit van een kale reis thuis.

Terwijl mijn medeproever nog geniet van een Dame Blanche, à la minute gedraaid en aan tafel uitgeschept (€ 12,00) moet ik passen. Ik wil nog van die Grenache proeven. Buitengewoon mooi en smaakvol.

Het personeel werkt snel en is supervriendelijk, het gaat er allemaal los aan toe. Dat moet ook wel want het is hier een gaan en komen van klanten die elkaar wel eens meer tegenkomen.

En o ja, op de menukaarten is er amper een overbodig verkleinwoord te vinden. Goed zo, hier worden klanten behandeld als volwassen mensen en dat hebben we graag. Zo gauw we de kans hebben, komen we terug naar Silo’s.

Onze beoordeling: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 53/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 23/30 – totaal: 76/100