Samouraï

Wolvengracht 28

1000 Brussel

62 /100

Type keuken:

Aziatische keuken

Chef:

Harumi Saito

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
02/217.56.39 - WEBSITE

Beschrijving

Het restaurant Samouraï stelt zichzelf voor als het oudste Japanse eethuis van Brussel en als dé plek bij uitstek om te genieten van de traditionele Japanse keuken, bereid met verse en eersteklas producten.

Wij stellen vast dat de eetruimte opgedeeld wordt tussen een mini-gelijkvloers en twee hoger gelegen kamertjes, bereikbaar via een draaitrap met zeer laag plafond. Het tafel- en zitcomfort is minimaal en overstijgt amper het niveau van een doorsnee pitabar. Ons tafelblad wordt nog snel proper geveegd met een vochtig microvezeldoekje.

Als aperitief kiezen wij voor een glas Kirin Ichiba, een Japanse pils met goudgele kleur en een witte, stevige schuimkraag. Hij smaakt licht naar mout met toetsen van appel en peer.

Onze amuse bestaat uit een bordje zelf te doppen groene sojabonen of "edamame" genoemd in Japan.

Wij eten à la carte. De voor- noch de hoofdgerechten overtuigen ons. De bordpresentatie is ronduit pover en de smaken voeren ons op geen enkel ogenblik naar het land van de rijzende zon. In de ravioli mag de farce van varkensvlees meer pit hebben. Ook de overigens te vettige tempura van scampi en courgette mist kruiding. Het bord waarop de toro yaki ofte buikspek van gegrilde tonijn geserveerd wordt is koud en de twee tranches zijn zelfs verschillend gegaard: de ene is te ver, de andere nog te rauw.

Op de wijnkaart treffen wij een groot aantal vooral Franse en duur geprijsde wijnen aan. Evenwel geen enkele viognier, onzes inziens de ideale begeleider van Aziatische gerechten. Tegen onze gewoonte in blijven wij daarom de ganse maaltijd bier drinken. Steeds uit hetzelfde glas!

Ook het dessert, roomijs met een moes van kastanjes uit Obuse, ontgoochelt. Het wordt gepresenteerd in een vierkant onhygiënisch houten bakje.

De Nutroma-cups en de verpakte Tiense suikerklontjes bij de koffie vergroten nog onze teleurstelling.

Prijsindicatie (16-09-2017)

€ 49,00 lunch menu (aantal gangen: )
€ 99,00 diner menu (aantal gangen: )

€ 70,00 à la carte

€ 55.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 65.00 min. prijs / fles rode wijn