Het Gebaar

Leopoldstraat 24

2000 Antwerpen

77 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Roger van Damme

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag - maandagavond - dinsdagavond - woensdagavond - donderdagavond - vrijdagavond
03/232.37.10 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Lunch-Lounge Het Gebaar van Njam! chef Roger van Damme is gevestigd in de vroegere hovenierswoning van ‘den Botaniek’ in de Leopoldstraat in Antwerpen. Aan de buitenkant is het een oud peperkoekenhuisje, binnen evenwel heerst een hedendaagse stijl à la Flamant.

Alhoewel het restaurant al enkele jaren gastronomische erkenning geniet, functioneert het nog steeds als een ‘tearoom’: het is geopend van maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur.

De tafels staan zeer dicht bij elkaar, wat comfortabel lunchen verhindert. Ook storend is het gebrek aan een ontvangstruimte waardoor arriverende en vertrekkende klanten tussen de tafels komen te staan.

Uit de ‘klassieke voorgerechten van Roger’ pikten wij enerzijds de zachte brioche toast met op dennenhout gerookte zalm en een fris spiegelei en anderzijds de goed op smaak gebrachte carpaccio van Wagyu beef met truffel en pecorino. Bij de signatuur hoofdgerechten vielen we voor vis: aan de ene kant de dagverse Noordzeevis en aan de andere kant de gegrilde tarbot, gebracht op een bed van aardappelpuree en met een krans van knapperige groenten.

Wij stelden vast dat de keuken steeds heel veel aandacht besteedde aan de bordpresentatie. Alle gerechten waren stuk voor stuk ‘juweeltjes’. Dat gold in het bijzonder voor onze patisserie desserten. Aan de ene tafelzijde scheen de zomerzon midden in een ring van pannacotta, versierd met accenten van fruit en witte chocolade. Aan de overkant verrukte een klassiek appeltaartje: een luchtig stuk bladerdeeg met frangipane van noten was belegd met pink lady en afgewerkt met granny smith en amandelijs.

Het restaurant zat binnen propvol en ook het buitenterras was grotendeels bezet. Onze gerechten volgden desalniettemin in een vlot tempo. De bediening was correct maar wat gehaast en weinig ontspannen.

We vonden de wijnkaart beperkt. Een aantal wijnen bleek wel verkrijgbaar per glas. Altijd handig!

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 57/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 20/30 - totaal: 77/100

Prijsindicatie (22-08-2017)


€ 103,00 à la carte

€ 45.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras