Le Chalet de la Forêt

Lorrainedreef 43

1180 Brussel

82 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Pascal Devalkeneer

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag
02/374.54.16 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het ontvangstcomité stond nog in de startblokken bij onze aankomst om klokslag 12.00 uur.

De hapjes bij het aperitief in het verandasalon konden minder overtuigen: zij waren redelijk vettig en misten fraîcheur. Ook de amuses aan de perfect ingedekte tafel maakten geen onuitwisbare indruk.

Gelukkig schakelde de keukenbrigade, onder leiding van chef de cuisine Kasper Kurdahl, tijdens ons vijfgangenmenu ‘découverte’ meteen vier versnellingen groter.

Uit de zee verscheen vooreerst een sublieme tartaar van "Régis Borde" oesters met Petrossian Osiëtrakaviaar, broccoliroosjes en aardappelmousseline, alsook een op het vel gegaarde makreelfilet met zurige groenten en mierikswortel. Beide gerechten waren oordeelkundig gekruid en intens van smaak. Ook de combinaties in de mooi gepresenteerde tussengerechten konden ons bekoren: sint-jakobsnoten met schorseneren, aardpeer en zwarte truffel, nadien zeebaars met volle grond witloof en een elegante champagnesaus. We bleven verder genieten met een royale portie van rosé gebakken eendenborstfilet, vergezeld van rode biet, cassis en duivenlevermousse.

De chocolade, gebracht met verschillende melkbereidingen en tonkabonen, versterkte ons intussen blij geworden gemoed.

De tafelbediening, uitstekend aangestuurd door maître d’hôtel Hubert van Strien, verliep attent, klassevol en perfect meertalig. Deze adjectieven golden ook voor sommelier Olivier De Joncker. De wijnkaart behoort overigens tot de beste van het land, proficiat. Tijdens de zomer zorgen het terras en het Zoniënwoud voor nóg meer aantrekkelijkheid.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 82/100

Prijsindicatie (22-03-2017)

€ 72,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 115,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 175,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 235,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 165,00 à la carte

€ 59,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 59,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig