La Villa in the Sky

IT Tower / Louizalaan 480

1050 Brussel

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Alexandre Dionisio

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
02/644.69.14 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Zodra je dit restaurant op de hoogste verdieping van de IT Tower aan de Louizalaan in Brussel betreedt, overvalt je meteen een ‘wauw-gevoel’. Het uitzicht over de stad is fenomenaal!

La Villa in the Sky heeft een kleine open keuken en bedient slechts een zesentwintig couverts. De personeelsbezetting is evenwel niet ‘minnetjes’. Chef Alexandre Dionisio wordt bijgestaan door een brigade van vier sous-chefs en minstens één plongeur. Maître-d’hotel Benoit Barbé kan rekenen op twee voituriers, een hostess, een sommelier en twee zaalbedienden.

Er is geen mogelijkheid om à la carte te eten. ’s Middags is er slechts één menu, bestaande uit drie gangen. ’s Avonds zijn er twee menu’s: het viergangenmenu ‘Louiza’ of het zesgangenmenu ‘In the Sky’. De prijzen zijn torenhoog.

De wijnkaart is dan weer wel uitgebreid, maar eveneens ...duur.

Wij opteerden voor het menu Louiza.

De tartaar van Black Angus rundsvlees, granité van oesters, room met citroen en Avruga-kaviaar en schijfjes paddenstoel zat boordevol smaak. Ook de sappige Bretoense kreeft met een krokante asperge op Vlaamse wijze kon bekoren, uitgezonderd het links geplaatste wasabi-achtig puntje en de zoete toets in de rechts gepositioneerde mimosa.

Als hoofdgerecht genoten wij van mooi gegaard melkkalf uit Corrèze met risotto en schuim van knoflook.

Het dessert stelde ons teleur. Met ingrediënten als cake van Gênes, espuma van karamel, gel van passievrucht en ijs van plattekaas zou een sterrenchef als Alexandre Dionisio een mooiere en beter samenhangende afsluiter moeten kunnen brengen.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 58/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 80/100

Prijsindicatie (17-05-2017)

€ 135,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 135,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 165,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 240,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 57,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Huiswijn aanwezig