La Brouette

Prins Van Luiklaan 61

1070 Anderlecht

77 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Herman Dedapper

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - zaterdagmiddag - zondagavond
02/522.51.69 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

"Je bent verantwoordelijk voor het welzijn van je gasten vanaf het moment dat ze toekomen, tot wanneer ze je huis verlaten." Dat adagio van Brillat-Savarin heeft Herman Dedapper tot zijn lijfspreuk gemaakt en hij brengt die filosofie op een schitterende manier in de praktijk. Dit is bovendien hét adres bij uitstek voor wijnliefhebbers. Herman Dedapper was in een vorig leven sommelier van de Auberge Napoléon en behaalde in 1983 de derde plaats in de internationale competitie "Meilleur Sommelier du Monde". Voor ons had hij gerust mogen winnen, want de wijnarrangementen die we hier geserveerd kregen brachten ons in de zevende hemel! Om de twee maanden wordt de kaart aangepast in functie van de seizoensproducten en als Herman dan aan het componeren gaat , is dat altijd met de wijnen uit zijn rijk gevulde kelder in het achterhoofd. Zelden hebben we zo'n perfecte match mogen beleven tussen wijnen en gerechten en dat niet één keer, maar volgehouden over het hele menu. De gerechten blinken op zich al uit door hun evenwichtige compositie, hun succulente smaakrijkdom en hun vakkundige bereiding, maar de symbiose met de aangepaste wijnen tilt het geheel als smaakbelevenis gewoon naar een andere dimensie. Dit is een adres dat elke wijnliefhebber moet bezocht hebben. Bovendien hanteert men hier zeer redelijke prijzen voor het hoge culinaire niveau dat geboden wordt. Hier word ik ronduit gelukkig van.

Dit was mijn tweede bezoek bij "La Brouette" en alle goede indrukken van de eerste keer werden opnieuw bevestigd! Hier wordt gekookt met passie, met inzicht en met een verbluffend gevoel voor de combinatie wijn-gerecht. De eruditie inzake wijn, die Herman Dedapper in zijn lange carrière heeft opgebouwd, spat er gewoon af! De virtuositeit waarmee hij zijn wijnarrangementen samenstelt is onovertroffen. Dit is een adres dat elke wijnliefhebber moet bezocht hebben.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 55/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 77/100

Prijsindicatie (02-09-2017)

€ 39.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 67.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 59.00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 94.00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig