Hostellerie Le Fox

Walckierstraat 2

8660 De Panne

83 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Stéfane Buyens en Baptiste Buyens

Sluitingsdagen:

Maandagavond - dinsdag - woensdag
058/41.28.55 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

De ontvangst verliep hartelijk. Sommelier Vincent Willekens nam ook de taak van voiturier op zich. Het kader van Hostellerie Le Fox is een beetje gedateerd maar nog steeds stijlvol. De tafels zijn onberispelijk aangekleed met witte gesteven nappen, blinkend zilver en dito glazen.

Bij een vorig bezoek lieten wij ons verleiden tot het degustatiemenu. Deze keer opteerden wij ervoor om à la carte te lunchen.

Van de voorproevers imponeerde vooral de Ceviche van wilde zeebaars, koolrabi, komkommer, roze radijs en limoensorbet: fris en de zuren mooi in balans. Ook het Krokantje van langoustine, basilicum en thousand island sauce maakte indruk: hartig en meteen een passende overgang naar het ‘echte’ werk.

Klassiekers uit de zee vertolkten de hoofdrol in onze voor- en hoofdgerechten.

Vooreerst aan de ene zijde Garnaalkroketjes “va mien bomma”: smaakbommen met een krokante maar gemakkelijk breekbare korst en een smeuïge vulling op basis van een tópfumet en kraakverse garnalen. Ook aan de overzijde was het genieten met een knapperige Toast kannibaal van langoustines en Oscietra kaviaar.

Na zeer lang wachten (40 minuten!) werd ons hoofdgerecht opgediend. Voor beiden de gegrilde Oosterscheldekreeft met verse spinazie, jonge raap, girolles en een citroenvelouté. De kreeft was niet gedecorticeerd. Het vlees was sappig en vast, maar de typische rokerige grillsmaak was nergens te bespeuren. Jammer.

Op onze desserten viel dan weer niets aan te merken. Een Farandole van vers fruit en sorbet en Streekaardbeien met zwarte peper, gazpacho van rood fruit en vanille ijs waren zeer mooie afsluiters.

Onze beoordeling: smaakbeleving en presentatie gerechten: 58/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30. Totaal: 83/100

Prijsindicatie (22-06-2018)

€ 69,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 125,00 diner menu (aantal gangen: 7)
€ 185,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 130,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 60.00 min. prijs / fles rode wijn
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig