Horseele

Adres

Ghelamco Arena (stadion KAA Gent) - Ottergemsesteenweg - Zuid 808 , 9000 Gent

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Danny Horseele

06/11/2019

Prijsindicatie

€ 100,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 100,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 170,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 200,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Horseele

www.restauranthorseele.be
reservaties@restauranthorseele.be
09/330.23.20

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zaterdagavond op wedstrijden zondag - maandag

Een last-minute namiddagafspraak in het Gentse. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’. Een van Johan Cruijff bekendste quotes. Voor een foodie ligt het profijt voor de hand: meteen vertrekken en ter plaatse vooraf lunchen.

Ik had een tijdsbestek van twee uren en zulks bij de telefonische reservatie meegedeeld. Klokslag 12.00 uur rij ik parking P1 & PA van de Ghelamco Arena op en neem ik de lift naar de 4de verdieping. Ik wandel door het salon en wordt vriendelijk en professioneel ontvangen. Een ruime stijlvol gedekte tafel met zicht op de grasmat van de Buffalo’s wacht op mijn gezelschap. De gastheer, voornaam gekleed in een strak blauw pak met das, is op de hoogte van mijn reeds bij de reservatie gemaakte keuze voor het driegangen lunchmenu.

Hij offreert meteen water: een half litertje Chaudfontaine. Een pluspunt! Aan de in vele restaurants zelf aangemaakte waters, opgediend in uitgespoelde flessen met hun huislogo, heb ik immers inmiddels een hekel! Als aperitief opteer ik niet voor de coupe champagne Palmer Brut, maar voor het alcoholvrije alternatief: een siroop op basis van citrus, vanille en curry, aangelengd met tonic.

Twee tegelijk opgediende amuses scherpen mijn appetijt aan. Enerzijds een eenvoudige taco met Iberico ham, anderzijds een smaakvolle compositie van in soja gefermenteerde beekridder met een granité van yuzu, wasabi en groene kruiden .

Met een kwartje van een huisgemaakte pistolet op basis van rogge en sesam maak ik mijn mond ‘schoon’ voor de witte wijn bij het voorgerecht. De jonge sommelier vult het kristal uit het Duitse Zwiesel met een Italiaan uit Madonnabruna (Fermo) van 2016, 100 % pecorino. Benevens schapenkaas ook een druivenras! Ik ruik aroma’s van perzik en exotisch fruit en ervaar in de mond een lichte vettigheid die mooi ‘pairt’ met het voorgerecht: makreel, mi-cuit op een dun laagje toast, met gekonfijte venkel, tomaatje en een humus van Maghreb kruiden. Deze ingrediënten zijn zeer mooi in balans en versterken elkaars presentie. Alhoewel ik geen liefhebber ben van side dishes, kan de kleine tartaar van ceviche van makreel, Libanees brood en kruim van aubergine en zongedroogde tomaat mij wél bekoren.
Ik stel vast dat de keuken temporiseert zodat zij tafels van na mij binnengekomen gasten kan ‘bijbenen’. Ik bekijk ondertussen op mijn iPhone het volledig menu aanbod . De à la carte puilt uit van top- en seizoensproducten, zowel in vis- als in vlees- en wildbereidingen. Klassieke herfstgerechten zoals patrijs met spitskool en hazenpeper “Arlequin” brengen mij het water in de mond. Ik laat als bijkomende lectuur ook de wijnkaart aanrukken. Deze draait vooral rond Frankrijk en is aan modernisering en mondialisering toe.

Zulks klaarblijkelijk indachtig vult de sommelier mijn glas met een 100% malbec uit Mendoza (Argentinië) van Bodega Catena Zapata uit 2017. De wijn is op hoogte geteeld en bekwam geen houtlagering. Hij is daarom niet té stevig en allicht nog passend bij het aankomend pluimvee. Omstreeks 13.00 uur verschijnt het wit van fazant, afgewerkt met een truffelpasta, met iets te stevig gekarameliseerd witloof en enkele rauwe blaadjes ervan. De fazantenborst is hoegenaamd niet droog maar nog voldoende sappig. Dus perfect gegaard. De fine champagnesaus is tóp. Ik sop het laatste restje ervan op met een korstje van een stuk brood met zwarte olijven. Het als side dish dienstdoend toastje met fazantenpaté en uienconfit is een koude bereiding en charmeert niet als begeleider van een warm gerecht.

Het is 13.25 uur als chef Danny Horseele himself kort poolshoogte komt nemen. Tien minuutjes later volgt de afsluiter. Een fris, heerlijk en ook mooi gedresseerd dessert op basis van duindoornbes in de vorm van haar jus, haar sorbet met yoghurt en een lichte flan. Ik bespeur ook agrum en gebak van amandel en chocola. Bij de koffie apprecieer ik de warme melk en de huisgemaakte zoetigheden (kokosrotsje, cupcakeje en bokkenpootje).
Om 13.53 uur reken ik af. Ik betaal € 95,00 inclusief aperitief, de passende wijnen, het tafelwater, de koffie en mijn parking ticket. Foodtaster.be is een nieuwe favoriet rijker!

Quotering: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 57,50 / 70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 24,50 / 30 – totaal: 82/100