Hof Ter Hulst

Kerkstraat 33

2235 Hulshout

77 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Johan Schroven

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - zaterdagmiddag
015/25.34.40 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Wij bezoeken Hof ter Hulst op een zondagmiddag. De ontvangst is vriendelijk en we mogen plaatsnemen aan een ruime, onberispelijk gedekte ronde tafel. Oudere echtparen en gezinnen met volwassen kinderen vervolledigen de setting. Gezelligheid alom!

Doorsmakende amuses bewijzen meteen het vakmanschap van chef Johan Schoven. Het garnaalkroketje is perfect van textuur en vulling. Het kommetje snert roept nostalgische herinneringen op aan tijden toen gastronomie nog ‘eenvoudig’ was.

Ook het voorgerecht maakt indruk. De ravioli van eendenlever, afgeschuimd met een cappuccino van champignons, toont aan dat de chef als geen ander klassieke Franse gerechten kan opfrissen met Italiaanse toetsen.

Zeebaars, bloemkool, hopscheuten en een gepocheerd hoeve-ei zijn de componenten van ons tussengerecht. Zij zijn mooi in harmonie! Het vel van de zeebaars is wel een kleine spelbreker.

Voorbeeldig gegaarde parelhoen en saus van morilles zijn de hoofdrolspelers van het hoofdgerecht. De bijgerechten (aardappelpuree, wortel en spinazie) en de bordpresentatie zijn nogal ‘gewoon’. Het dessert met banaan en chocolade is verzorgd maar veroorzaakt geen wauw-effect.

Wij verlaten Hof ter Hulst hoe dan ook tevreden. De prijs-kwaliteitverhouding blijft een heel sterke kant van dit restaurant, waarin chef Johan en zijn moeder een hartverwarmend team vormen in keuken en zaal.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 54/70 - wijnkaart, bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne: 23/30 - totaal: 77/100Prijsindicatie (11-03-2018)

€ 45,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 60,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 75,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 105,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 100.00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 48,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar