Franq

Kipdorp 10-12

2000 Antwerpen

71 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Tim Meuleneire

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag
03/555.31.80 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

De naam Franq verwijst naar onze oude Belgische munt. Het is een hotel én een restaurant, gelegen in het Antwerpse stadscentrum, op slechts 500 meter wandelafstand van de Grote Markt. In het 19de eeuwse gebouw huisde vroeger een bank. Hotel en restaurant zijn luxueus ingericht. Bij het betreden van de lobby waant men zich in een chique Parijs hotel in neoklassieke stijl.

In onze Vlaamse contreien zijn hotels en gastronomische restaurants zelden goede huwelijkspartners. Franq beoogt deze gewoonte te breken en stelde chef Tim Meulenaere aan als executive chef. Hij brengt zijn eigen interpretatie van een Frans-Belgische keuken.

Hij stelde mij tijdens mijn lunch alleszins niet teleur. Het voorgerecht met ravioli van pompoen maakte indruk door evenwicht en frisheid. Harmonie was er ook in het hoofdgerecht: malse sneetjes fazantborst met knapperig gefrituurde polenta en Albufeirasaus. ‘Eeuwen geleden’ dat wij van die saus nog gehoord hadden, laat staan geproefd!

Ik sloot af met een lekkere, met eetbaar bladgoud versierde maar te groot uitvallende café glacé. Zo’n coupe verwacht je in de betere crèmerie, niet in een restaurant met ambitie. De ontvangst en de bediening was vriendelijk, de wijnkaart goed uitgekiend, met daarenboven zacht geprijsde huiswijnen per fles (€ 25) en per glas (€ 6). Een adres om te volgen!

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 49/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 71/100

Prijsindicatie (25-01-2018)

€ 39,00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 106,00 à la carte

€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt