Eyckerhof

Spuistraat 21

2880 Bornem (Hingene)

78 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Ferdy Debecker

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/889.07.18 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Onze ervaringen in Eyckerhof lopen uiteen. In november 2016, op een kletsnatte herfstavond, dineerden wij er à la carte. Echt lekker. Wij waren zeer enthousiast!

In september 2018, op een warme nazomermiddag, keerden wij er terug. Wij opteerden voor de viergangen lunch en waren een beetje teleurgesteld.

Tijdens dat laatste bezoek zochten wij meteen verkoeling bij een frisse pils. Van de snel volgende amuses onthielden wij voornamelijk de cappuccino van meloen: niet zoet maar fris, eetlust opwekkend, dus top. De huisklassieker, een macaron van rode biet met eendenlever, was uiteraard opnieuw van de partij. En hoewel een allergie voor een bepaald product vooraf was doorgegeven, werd dat ingrediënt desalniettemin in ons laatste hapje gebruikt...

Het menu zelf ging van start met een koude bereiding van rauwe maar ook flauwe carpaccio van bosduif. Zij werd gecombineerd met ganzenlever, witloof, veldsla en ... perzik. Fruit in koude voorgerechten was nooit ‘mijn dada’.

Een ‘mooie meid’ lees heek en bloemkool stelden ons wel tevreden. Curry saus tilde de smaak van dit visgerecht op met dien verstande dat een tikje madras erin voor extra pit zou gezorgd hebben.

Eend, polenta, wortel, ui en paksoi waren componenten van een mooie bordpresentatie. Een degelijk, seizoensgebonden hoofdgerecht? Jazeker, ware het niet dat de eend wild was en jammer genoeg ook pezig.

De tevredenheidsbarometer ging bij het dessert opnieuw de hoogte in. Wie valt immers niet voor een haast perfect bereide dame blanche? Of voor een chocolade bereiding met het laatste zomerfruit?

In onze beoordeling blijven wij uiteraard wel het knappe diner van 2016 indachtig.

Wij besluiten aldus tot volgende score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 55/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 23/30 - totaal: 78/100

Prijsindicatie (18-09-2018)

€ 45,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 68,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 79,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 114,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 113,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar