EssenCiel

Muntstraat 23

3000 Leuven

74 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Niels Brants - gastvrouw Romina Charels.

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - dinsdagmiddag - woensdagmiddag
016/29.06.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In de Leuvense Muntstraat, het kloppend hart van de uitgaansbuurt, ligt EssenCiel, het restaurant van Niels Brants en Romina Charels. Niels werkte twee jaar als sous-chef bij Nuance in Duffel en ook Romina was actief in dit restaurant, voor ze besloten om de stap te wagen en hun eigen eethuis te openen. Binnen in EssenCiel is het een beetje woekeren met ruimte. Er is plaats voor amper 18 couverts en de tafeltjes met ruwhouten tafelbladen zijn vrij krap.

De gerechten worden mooi gepresenteerd en worden aan een vlot tempo ingezet. Niels Brants doet leuke dingen met groenten. Hij maakt er bijvoorbeeld heerlijke mousses van of speelt juist met texturen. Hoogtepunt van ons vijfgangenmenu was de gebakken ganzenlever met wortel en abrikoos, waarbij een Bechtheimer Riesling Feinherb geserveerd werd van Weingut Geil. De foie gras was licht krokant gebakken en kreeg een subtiel zoet-zure saus mee, die naadloos aansloot bij het smaakspectrum van de wijn. De perzik sloeg aromatisch de brug naar de wijn en qua textuur naar de foie gras toe. De wortel bleef in het zoete segment en zorgde voor wat beet. Zo ontstond een geheel dat zowel qua smaak als qua kleur een zeldzame harmonie vormde.

De voorgestelde wijnen bij de gerechten getuigen van een gedegen vakkennis en werden geselecteerd weg van de platgetreden paden.

Eén klein minpuntje: de bodem van de huisgemaakte Madeleintjes, die we bij onze koffie kregen was aan de bakplaat blijven kleven.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 53/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 21/30 - totaal: 74/100

Prijsindicatie (25-08-2017)

€ 40,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 55,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 82,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 110,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 76,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig