Esmeralda

Jozef Nellenslaan 161

8300 Knokke-Heist

78 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Stefaan Verhasselt

Sluitingsdagen:

Zondagavond - maandag - dinsdag
050/60.33.66 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Esmeralda Knokke-Heist: "Klassiek en correct"

Genieten van schitterend eten begint uiteraard met de keuze van het restaurant. Soms heb je zin om voor zekerheid te kiezen: zeker zijn van de kwaliteit en weten wat je op je bord krijgt.

Mijn tafelgenoten hadden me vooraf al prettige dingen verteld over restaurant Esmeralda. En jawel, ik heb me zelden zo snel thuis gevoeld, in een restaurant.

Terwijl de disgenoten genieten van een geraffineerd bord Zeeuwse mossel (juist gaar, in een yoghurt- en bieslooksaus) geniet ik van een Tempura (fijn deegkorstje) van Nobashi-garnaal met groenten en een zoete paprika-coulis en aïoli. Verdorie zeg, ziet er smakelijk uit en is het ook, innemend. Prettig in de mond, niet te pikant, heel veel smaak.

Isabelle et Pierre Clément zorgen voor een Châtenoy Menetou-Salon 2014 “La Dame de châtenoy”. How zeg! Een 100 % sauvignon blanc uit de Loire (Bourges), kan naast een Pouilly-Fumé of een Sancerre gaan staan.

Franky Windels (al meer dan 30 jaar in de zaal) toont zijn stielkennis. Voor mijn tafelmakkers fileert hij een Zeebaars in zoutkorst met ratatouille en tomatenemulsie.

Ik mag meekijken hoe hij voor mijn neus een Mechelse koekoek versnijdt. Lekker ouderwets, nog altijd fascinerend om te zien. De koekoek komt net uit de oven, ik krijg ze met gekarameliseerde appel en een salade. Die kip kan zo klassiek zijn als ze wil, zo sappig heb ik ze zelden gegeten.

Vriend maître sommelier François Huysmans heeft er een Ridge 2014 East Bench Zinfadel bij gekozen. Rode vruchten, aardbei, framboos. Ik leun achterover en sluit even mijn ogen.

Chef Stefan Verhasselt mag van mij nog heel lang blijven werken.

Patrick Van Gompel

Prijsindicatie (10-08-2017)

€ 38,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 60,00 diner menu (aantal gangen: 3)

€ 80.00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig