De Stadt van Luijck

Schepen Dejonghstraat 12-14

3800 Sint-Truiden

76 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Pajtim Bajrami

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondagavond - maandag - dinsdag
011/19.09.69 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant "De Stadt van Luijck" is ondergebracht in een neoclassicistisch herenhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw. Eigenaar Michel Neven, die in Sint-Truiden furore maakte als elektrohandelaar, herstelde dit vroeger notarispand in zijn oude grandeur. Plafondschilderingen, decoratieve schouwen en fantastisch gerenoveerd houtwerk leveren daarvan het bewijs. Om nog maar te zwijgen van de vele bladgouden accenten die zelfs tot in het bestek terug te vinden zijn. Kortom, een kader om U tegen te zeggen!

De keuken staat onder leiding van Pajtim Bajrami. Een jonge, zeer ambitieuze chef. Hij is geboren in Kosovo en verhuisde als peuter met zijn ouders naar België. Zijn opleiding genoot hij in Brugge.

Het was zondagmiddag en aan een mooie, klassiek gedekte tafel hadden we zicht op het binnenterras. Een handvol uitgebalanceerde en smaakvolle hapjes vergezelden ons aperitief. We vonden het wel jammer dat mijn droge sherry (€ 10) een gewone Sandeman Fino bleek te zijn.

We kozen voor het viergangen menu en genoten, in een veel te snel tempo, eerst van frisse koningskrab met granny smith, avocado en komkommer. Daarna volgde tarbot, gecombineerd met quinoa, dashi en rammenas. Anderhalf uur na onze aankomst hadden wij reeds de parelhoen met seizoengroenten, aardappel en vleesjus achter de kiezen. Elk van deze gangen gaf wel blijk van creativiteit en verfijning. Ook ons dessert van chocolade, Nespresso, Baileys en kokos stelde niet teleur.

De wijnkaart is niet zeer omvangrijk maar bevat ongetwijfeld voor elk wat wils. Wij kozen de als passend aangeboden wijnen. Zij konden ons, zij het zonder een echte uitschieter, toch bekoren.

Niet alleen de chef, maar ook het zaalteam is nog zeer jong. De bediening verloopt dan ook nogal schools en weinig spontaan. Bij het verlaten van het restaurant kregen wij geen enkele begeleiding.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 53/70 - kader, hygiëne, wijnkaart, bediening en klantvriendelijkheid: 23/30 - totaal: 76/100

Prijsindicatie (19-09-2018)

€ 50,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 6)

€ 110,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar