De Schone van Boskoop

Appelkantstraat 10

2530 Boechout

83 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Wouter Keersmaekers

Sluitingsdagen:

zondag - maandag - dinsdagmiddag
03/454.19.31 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Chef Wouter Keersmaekers ontvangt zijn gasten in een stemmig herenhuis met een mooie patio-tuin. Binnen neem je plaats langs de ronde muur of aan het raam met zicht op de tuin met kunstwerken van Luk Van Soom. De keuken is hedendaags, maar is gestoeld op klassiek meesterschap. Dat levert verrukkelijke sausen op en boeiende smaakcombinaties. Het menu vertolkt de voorliefde van de chef voor groenten en producten "uit de grond".

Tijdens ons laatste bezoek maken geraffineerde hapjes met o.m. hopscheuten en bladgroenten meteen grote indruk. Ook de salade van Oosterscheldekreeft met peultjes, kalfskop en brandnetel geeft blijk van elegantie. Ons plezier bereikt een hoogtepunt bij de perfect gegaarde tarbot met witte en groene asperges, morilles, lamsoor, snijbieten, rauw gebakken bloemkool, venkel en jus van langoustine, met als lustversterker van dienst dé Chardonnay uit Haspengouw: Clos d'Opleeuw 2013. Aardbei met parfait van ricotta, ijzerkruid en yoghurt brengt verfrissing en kleurt de dag.

Wouter Keersmaekers is oververdiend drager van de titel GroenteAmbassadeur 2017 van FoodTaster.be. Hij is een groentepionier in de Belgische keuken. Chef-koks krijgen waardering van hun klanten als ze koken op het ritme van de seizoenen. Wouter Keersmaekers is nog preciezer, hij kookt op het ritme van de groenten. Zijn grondige terroirkennis vertaalt hij moeiteloos naar wat hij op het bord brengt: een uitzonderlijke variatie aan groenten, optimaal gegaard.

Prijsindicatie (26-04-2017)

€ 49.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 77,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 90.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 150.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 133.00 à la carte

€ 45.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig