De Jonkman

Maalsesteenweg 438

8310 Brugge

82 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Filip Claeys - gastvrouw Sandra

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - dinsdag
050/36.07.67 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Chef Filip Claeys is niet de eerste de beste. Hij werd gevormd door Geert Van Hecke en Sergio Herman. In 2006 nam hij in Sint-Kruis restaurant De Jonkman over. Meteen volgden bekroningen en prijzen. Filip was de oprichter en is nog steeds de bezieler van het project ‘North Sea Chefs’. Zij promoten het werken met bijvangst en minder bekende vissen uit de Noordzee.

Op de dag van ons bezoek was het zeer mooi lenteweer. Echtgenote Sandra Meirlevede en een vierkoppig jong zaalteam zorgden voor de ontvangst en nodigden ons uit plaats te nemen op het mooie buitenterras, gelegen aan de voorzijde van de villa. Het drukke autoverkeer op de Maalsesteenweg verhindert er evenwel rustig tafelen. Een beetje jammer!

Chef Filip kwam zelf het menu toelichten. Het was ‘Restaurant Week’ en wij opteerden voor de viergangen lunch ervan.

Twee koude en vier warme hapjes verwenden ons en deden wat moest: doen verlangen naar méér.

De rundtartaar was verrukkelijk van kruiding en bordpresentatie.

Daarna was het geluk aan onze tafel ongelijk verdeeld. In het bord met asperges, gepocheerd hoeve-ei, mousseline en brandade met tarbot had het ei te lang in ‘de zak’ gezeten en waren de asperges en/of de vis onvoldoende ‘uitgelekt’. Het lactosevrije alternatieve bord met gebakken ganzenlever, Parijse champignon, morielje en artisjok daarentegen was een topper.

Het hoofdgerecht met rode poon, spinazie en tuinbonen was uitstekend: een smaakvol, verfijnd gerecht met herkenbare producten!

Het samenspel tussen yoghurtijs en chocoladelava met pistache, meringue en sesam was een correcte afsluiter.

Gastvrouw Sandra zorgde uitsluitend voor de ontvangst.

Sommelier Jasper Van Papeghem nam met verve haar plaats in. De wijnkaart van De Jonkman is overigens voortreffelijk samengesteld, met een uitzonderlijk groot aantal Belgische wijndomeinen en voldoende referenties tegen € 50 à € 60.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 60/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 82/100Prijsindicatie (03-06-2017)

€ 72,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 135,00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 175,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig