De Cuylhoeve

Hollandsebaan 7

2440 Geel

73 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Bart Janssens

Sluitingsdagen:

Zondag - woensdag - zaterdagmiddag
014/58.57.35 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

De oude hoeve waarin dit restaurant zich bevindt, ligt te midden van het groen in Winkelomheide, een dorp in de stad Geel. Chef Bart Janssens en echtgenote Riet Hufkens zijn al de tweede generatie. Vader Paul Janssens en moeder - lady chef Monique Rutgeers waren, ondertussen bijna 40 jaar geleden, de oprichters. De eetruimte is opgedeeld in een intieme voorkamer met oude parket en een veel ruimere zaal met stenen vloer.

De menukaart van chef Bart biedt zeer veel mogelijkheden met bijna elke dag een andere formule. A la carte is er bovendien keuze uit niet minder dan 11 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 6 desserts! De wijnkaart bevat een indrukwekkend aantal champagnes en een gevarieerd aanbod wijn in wit en rood uit alle landen.

Gastvrouw Riet Hufkens ontving ons gedecideerd maar hartelijk. Wij lunchten in de eerste, kleine kamer aan een mooi gedekte tafel. We vonden het wel spijtig dat hierop een grote zilveren schaal met een pompoen, kastanjes en een klokvormig deksel onze manoeuvreerruimte serieus inperkte.

Wij opteerden voor de lunch in vier gangen ‘volgens de dag samengesteld’ (€ 54) met passende wijnen in een BOB arrangement (€ 11).

Tonijn in tartaarversie vormde onze prelude: een mooi bord met een violabloempje als blikvanger. Een teveel aan vetten en zuren bracht dit gerecht uit balans. Sommelier Chun Kee Man voorzag ons glas van een Chileense sauvignon blanc 2017 uit Palena (Central Valley). Deze eenvoudige wijn mocht meer koeling gevoeld hebben.

Ons tussengerecht was wel mooi in harmonie. Een weliswaar kleine portie zeewolf werd lekker aangevuld met mossel, venusschelp en pompoen. De restjes van de saus, op basis van mosselvocht, sopten wij weg met een stukje brood. Jammer dat wij bij dit gerecht opnieuw de witte Chileense wijn in ons glas kregen.

In een vlot tempo volgde daarna marcassin met herfstgarnituur en een stroperige rode wijnsaus. Mijn portie everzwijn was zeer correct gegaard. Mijn overbuur had ‘pech’: hem viel een uitgebakken uiteinde te beurt. De begeleidende rode wijn (Les Grimaudes Marc Kreydenweiss - Costières de Nîmes 2016) was een blend van grenache, carignan en cinsault. Hij had geen afdronk.

Zoals het hoort was het dessert een hoogtepunt. Wij aten zelden zulk lekker zelf gedraaid vanille-ijs. Het kreeg gezelschap van in duxelles gesneden appel, karamel en een als harde bodem dienstdoend koekje.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 51/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 73/100

Prijsindicatie (09-11-2018)

€ 42,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 61,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 87,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 130,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 100,00 à la carte

€ 39,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 39,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig