Da Mimmo

Ridder Koninglaan 24

1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

72 /100

Type keuken:

Mediterraanse keuken

Chef:

Cosimo Zizza

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
02/771.58.60 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Ons vierkoppig gezelschap keek met hoge verwachtingen uit naar het ruim op voorhand gereserveerde diner bij chef Cosimo Zizza. Diens kwarteeuw ervaring en zijn reputatie als behorend tot de 10 beste Italiaanse chefs van ons land, lieten immers veel goeds verhopen. In de buurt van Da Mimmo zijn weinig parkeermogelijkheden. De hierover opgekomen ergernis ebte weg bij het betreden van het op een straathoek gelegen etablissement. Een muurwand in natuursteen en mooi ingedekte tafels brachten meteen weer rust.

Wij hadden zicht op de keuken. Vier man waren er in de weer. Twee man in de zaal, beiden Nederlands onkundig. Bij ons daarover geen irritatie, wel over het feit dat de als aperitief voorgestelde ‘coupe de champagne’ slechts schuimwijn bleek te zijn: franciacorta - van het overigens als tóphuis befaamde Bellavista - tegen niet minder dan € 16 per glas.

Da Mimmo bleek een duur restaurant in al haar aspecten.

Op de aangereikte menukaart troffen wij geen enkel à la carte gerecht aan, wel drie heel prijzige menuformules: een viergangen pastamenu tegen € 85, een viergangen gastronomisch menu tegen € 105 en een vijfgangen gastronomisch menu tegen € 135. De wijnkaart bleek beter gestoffeerd, met vrijwel uitsluitend Italiaanse exemplaren. Allen kostelijk want de minimumprijzen situeerden zich zowel in wit als rood rond € 55 à € 60 per fles. Wat ook opviel: geen enkele referentie was voorzien van een jaartal! Aan amuses werd weinig aandacht besteed. In correct tempo kwamen dan onze vier gastronomische gangen (€ 105 pp) uit de keuken.

Als primi eerst een burrata uit Trani met variëteiten van zacht geconfijte tomaten. Het geheel miste panache. Vervolgens pasta, namelijk paccherini all'amatriciana met gamba’s uit Mazara del Vallo. Dit gerecht was goed op smaak, maar de pasta bleek te nipt gekookt. Jammer! Mooi gegaard lam uit Aveyron was het hoofdproduct van de secondo piatto. Wij misten evenwel kruiding en vooral de kenmerkend delicate smaak van jonge lammeren. Romige aardappelmousseline, couscous van bloemkool en snijbiet slaagden er niet in het niveau van dit gerecht op te tillen.

Als dolce was er voor mij ananas en chocolade. Een fris dessert maar ook niet meer dan dat. Mijn tafelgenoten opteerden voor de kaasselectie. De keuze bleek reeds in de keuken gemaakt en het bord stelde teleur. Gevraagd naar een passend bier bleek dat enkel Stella Artois beschikbaar was. Slotsom: de verwachtingen werden niet ingelost. Niemand van ons vierkoppig gezelschap stelde na afloop voorop Da Mimmo te kunnen catalogeren als aanbevelingswaardig.

Onze cijfermatige beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 51/70 - wijnkaart, bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne: 21/30 - totaal: 72/100

Prijsindicatie (22-03-2018)

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 90,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 120,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 175,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 88,00 à la carte

€ 49,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 58,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Huiswijn aanwezig