Cuines 33

Smedenstraat 33

8300 Knokke-Heist

85 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Edwin Menue - Gastvrouw Fleur Boussy

Sluitingsdagen:

Woensdag - donderdag - zondag
050/60.60.69 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Cuines 33, “gastronomische wereldkeuken”

Na een hartelijke ontvangst kiezen we om meteen aan tafel te gaan, hoewel er tal van gezellige aperitieftafels staan aan de indrukwekkende bar. Dit verklaart meteen de uitgebreide aperitiefkaart zowel alcoholische als creatieve alcoholvrije dranken. Bij het menu kan nu ook een juice pairing gekozen worden, maar dit laten we gewoontegewijs aan ons voorbij gaan. Nog voor het aperitief komt, wordt al een welkomhapje geserveerd: Zwarte Kardemom met ijzerkruid en chardonnay azijn. Als ik het zo omschrijf klinkt het wat somber, maar geloof me buiten de zwarte kleur is er niets donker aan deze smaakbom die zorgt voor veel kleur op ons smaakpallet. We gaan voor het menu Gran Sabor, 85 euro voor 5 gangen.

Ook het volgende hapje is bijzonder boeiend: Koolrabi met den, zeekraal en rundsvlees. Bij dit koolrabirolletje weet de chef de ingrediënten subliem te doseren net als de handgepelde garnalen met linzen, een soep van kropsla en curry is pure verwennerij. We zitten echt op het puntje van onze stoel en kijken uit naar de 3 voorgerechten, het hoofdgerecht en het dessert.

Op ons verzoek worden de kokkels geruild voor Coppa ham met watermeloen, tomaat, lavas en ceviche. Watermeloen en tomaat zou ik nooit durven combineren, maar wat een schitterende afsluiter van de zomer, fris en smaakvol. Het tweede tussengerecht is een rundtartaar met gebrande ui, gepekelde courget en savora mosterd en als voorbereiding nog eerst een hoorntje geserveerd met rundvlees en een crème van mosterd die bijzonder mooi ogen. Vervolgens is er Oosterschelde paling op een bed van sushirijst met miso, sake en een ijspraline van wasabi. Opnieuw weldoordachte smaken en texturen die het talent van de chef duidelijk maken. Ondertussen zorgen de gastvrouw met het zaalteam voor een vlotte en professionele bediening.

Hoewel het wijnarrangement er aantrekkelijk uit zag, kies ik toch voor een wijn van de wijnkaart. Een Verdicchio dei Castelli di Jesi Le Voglie uit Italië van 2017 van Stefano Antonucci, 52 euro. Het blijkt een perfecte frisse begeleider voor de veelzijdige gerechten en diverse smaken waarmee de chef creatief omspringt. De citrustoets van de wijn harmonieert uitstekend met de zuren waarmee kwistig wordt omgesprongen in quasi alle creaties.

Als hoofdgerecht volgt tenslotte Hoevekip Label Aradoa met couscous, ras-el-hanout, saffraan, wortel en kippenhuid. Opnieuw wordt een teaser vooraf gebracht: 2 lagen krokant kippenvel met daartussen een crème van wortel, dit gebak smaakt naar meer.

Het dessert: Aardbeien gemarineerd in Merlot-azijn met een frangipane van basilicum bevestigd ons enthousiasme. Het is niet gemakkelijk om het niveau van het eerste hapje tot het dessert boeiend en smaakvol te maken, maar ditmaal is de chef met glans geslaagd. Het is een gastronomische wereldkeuken van formaat.

Gasten die uitsluitend een bord oesters of een stuk vlees wensen zijn hier aan het verkeerde adres, aangezien voor het diner alleen het 5 of 7 gangen menu kan gekozen worden, niets à la carte. Maar met zoveel talent kan chef Edwin Menue zich permitteren om zijn talent onder deze vorm aan te bieden.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 23/30 - totaal: 85/100

Prijsindicatie (02-09-2019)

€ 55,00 niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 75,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 136,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 125,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig