Côte Belge

Sasstraat 53

8301 Knokke-Heist (Ramskapelle)

75 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Joeri Huybs - gastvrouw Griet Broeckx

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - woensdagmiddag
050/51.26.91 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Op de grens met Ramskapelle en Heist bevindt zich bar-bistro-restaurant Côte Belge. Deze zaak ligt pal aan de vaart die verder kabbelt richting Damme, bovenop de dijk langs een pitoreske fiets-en wandelroute met op de achtergrond de bedrijvigheid voor de Zeebrugse haven.

Op een zonnige dag worden de terrasdeuren opengezet wat het vakantiegehalte nog verhoogt voor de gasten. We bestellen aperitief uit de ruime keuze en we worden getrakteerd op wat knabbelstokjes met een frisse yoghurtdip en citrustoets, gevolgd door een mokkatas met een smaakvolle aspergesoep, de eerste van het seizoen. We genieten en merken dat de ruime veranda voor de vrijdaglunch toch wat volk kan lokken.

Côte Belge serveert klassieke gerechten en dat is ook precies waar we voor gekomen zijn, als voorgerecht eenmaal kaaskroket (6,50 euro) en een portie garnaalkroketten (16,00 euro), perfect gebakken en met voldoende garnalen. Dit is een geslaagde start voor correcte prijzen. We verwennen onszelf met een Zeetong Meunière die behoort tot het duurste gerecht (39 euro) maar niets op aan te merken. De vis is uitstekend van cuisson en een knapperige gemengde salade met frieten zorgt voor een lekkere maaltijd. Als afsluiter gaan we voor een traditionele Dame blanche (9,50 euro) met verse slagroom en warme chocoladesaus is een gepaste keuze volgens ons.

De wijnkaart is gevarieerd en biedt een ruime selectie voor klassiekers en meer trendy wijnen in alle prijsklassen. De bediening is bijzonder klantvriendelijk en dit doet ons altijd deugd. We raden aan om tijdig te reserveren zeker voor de weekends en in de vakantieperiodes.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 53/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - totaal: 75/100

Prijsindicatie (29-03-2019)


€ 52,00 à la carte

€ 33,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 33,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig