Castor

Adres

Kortrijkseweg 164 , 8791 Beveren-Leie (Waregem)

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Maarten Bouckaert - gastvrouw Stefanie Vandewalle

01/10/2020

Prijsindicatie

€ 50,00 lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 69,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 106,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 155,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Castor

www.cas-tor.be
info@cas-tor.be
056/19.01.21

Sluitingsdagen

Zaterdagmiddag - zondag - maandag

We worden bijzonder hartelijk ontvangen op een regenachtige dag waardoor het contrast met buiten kan niet groter zijn: bij Castor lijkt de zon wél te schijnen.

Meteen worden we naar tafel begeleid in 2 afzonderlijke zalen die voor een lunch in de week volledig volgeboekt zijn met zeer ruime corona-afstand tussen de tafels.

Als aperitief kiezen we ervoor om meteen te starten met een witte wijn van de uitgebreide en gevarieerde wijnkaart: Saint Joseph, 2017 Yves Cuilleron 76 euro. Bij het aperitief worden meerdere hapjes geserveerd waaruit meteen de veelzijdigheid van chef Maarten Bouckaert getoond wordt. We starten met een Nacho met gremolata, chedar en harissa, pittig gekruid en gepresenteerd op een houten bord dat perfect matcht met de inrichting van het restaurant en daarnaast een Biowortel met een emulsie van pompoen en sinaasappel, zeer frisse kleuren en een aperitiefhapje dat zorgt voor een lekkere overgang van de zomer naar de herfst. Daarna een perfectionistische presentatie van gele vin tonijn met miso en tuinbonen, opnieuw lekker gekruid en bijzonder in de combinatie van de smaken. Tenslotte om af te sluiten een hapje met Escargots de Flandres en handgerolde couscous. We geven toe dat de Franse uitdrukking culinair beter klinkt dan Vlaamse slakken, maar smaken doet het even goed. We kiezen het 4-gangen menu. Het eerste voorgerecht zou catch-of-the-day zijn met radijs, tomaat fondue en Chorizo. Ik vroeg om de Chorizo weg te laten, maar de chef ging hier niet mee akkoord om het smaakevenwicht te bewaren en aldus werd een gerecht ter vervanging voorgesteld, zeer mooi opgelost door de chef en ook professioneel gecommuniceerd aan tafel door de gastvrouw Stefanie Vandewalle. Als tweede voorgerecht kreeg ik Varkensschenkel met paddenstoelen en verse pasta. Zeer mooi op het bord gedecoreerd en het draadjesvlees was bijzonder smaakvol en goed gekruid. Het hoofdgerecht was Kalfvlees Rubia Gallega met sjalot, knolselder en maniguette, een soort van peper die ook wel de paradijskorrel wordt genoemd omwille van de exotische smaak. Echter koos ik voor Patrijs met terrine van ganzenlever en een saus op basis van wijngaardbladen. Het supplement van 14 euro werd vooraf duidelijk meegedeeld. Aangezien dit het eerste wild is van het seizoen, liet ik me met plezier verleiden. De patrijs werd aan een andere tafel rauw getoond, aan onze tafel zeer smaakvol in de pan tijdens het bakproces in boter. De geuren die zich in de eetzaal verspreiden bracht alleen nog meer vreugde en anticipatie. Het bed van grondwitloof was smaakvol gecarameliseerd. De complexe witte wijn kon perfect op tegen deze gerechten zoals de sommelier correct had aangekondigd.

Als dessert werd er eerst een prédessert geserveerd, een sorbet van butternut en daarbij een licht schuimende coulis van duindoornbes. Ik heb zelf weinig affiniteit met duindoornbes maar ik moet toegeven dat deze combinatie bijzonder geslaagd was en zeer fris. Tenslotte volgde het dessert zelf, abrikoos, vanille, steranijs en amandel. Een tweeledig dessert met enerzijds een clafoutis van abrikoos, warm geserveerd en anderzijds, abrikoos deels gedroogd met ijs en een overheerlijke vanillesaus. Een dessert dat technisch perfect gebracht werd en bovendien een geslaagde samenhang van alle smaken en ingrediënten vertoonde, kortom een perfecte afsluiter. We zijn zeker enthousiast over dit menu (72 euro ) een ware belevenis door 2 seizoenen en een geslaagde diversiteit.

Onze quotering: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 87/100