Caillou

Adres

Knokkestraat 282 - 284 , 8301 Knokke-Heist

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Sander Van de Walle - gastvrouw Camille Steenhuyse

18/09/2020

Prijsindicatie

€ 46,00 uitgezonderd zaterdag en op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)

€ 92,00 dinner menu (aantal gangen: 5)


€ 100,00 à la carte

€ 40,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Caillou

www.restaurantcaillou.be
info@restaurantcaillou.be
050/66.91.77

Sluitingsdagen

Zondag - maandag

KEI-LEKKER TAFELEN BIJ CAILLOU IN KNOKKE

Na de opening in 2019 bezochten we dit restaurant meerdere keren en al vlug werd dit restaurant één van de favorieten van FOODTASTER. Om de zomer af te sluiten was ons laatste bezoek 18 september Lunch en wat een geluk, stralende zon en een tafel op het kleine maar sympathieke terras, dat eigenlijk een prachtig verlengde is van het restaurant.

We kozen het Menu François met 4-gangen (62 euro). Bij het aperitief kregen we 4 lichte en zeer smaakvolle hapjes, een Tartelet met tartaar van rund en espuma van mierikswortel met een pittige smaakbalans, vergezeld van Naanbrood met geitenkaas en dille heel mooi gedecoreerd en een knapperige Cracker met een zomers gebrande sardien en olijftapenade wat meteen zorgde voor een Mediterraan gevoel. Daarna volgde een “Pan con tomate”, verschillende tomatensoorten met een frisse gelei van tomatenwater en een tomatensorbet. Brood wordt gedoseerd geserveerd zodat er geen kans is dat dit de honger breekt. Een bijzonder lekker stukje Focaccia met olijf en curry was perfect. Als eerste voorgerecht genoten we van 2 koude bereidingen van Makreel, één keer gebrand met algencrunch en één keer als escabech met limoenolie en structuren van venkel. Een passende combinatie met afwisseling tussen zuur en zout en anderzijds krokant en zacht. Daarna volgde het tweede voorgerecht, dit maal warme Zeebaars met een bouillon van cevenne-ui, een crème van kropsla en een fris kruidenboeket. De vis is uitstekend van garing en het geheel is bijzonder licht maar tegelijk smaakvol. Als hoofdgerecht wordt de vis afgewisseld met een portie Gelakte Eend op de BBQ met wortel, crème van pastinaak en koffie. Dit zouden we niet zelf bedacht hebben, maar opnieuw zeer verrassende smaken die met precisie op mekaar afgestemd werden. Ook de rosé gebakken eend is overheerlijk.

Tenslotte het dessert dat iets minder strak oogt is een mooie afsluiter van dit menu met frambozen in de hoofdrol samen met ijzerkruid en een yoghurtijs met dit kruid, een flan van vanille en honingmousse en een crumble van witte chocolade en framboos. Zelf ben ik geen fan van de honingmousse, maar van frambozen des te meer, ons hoor je niet klagen. We kozen bij dit alles een witte Spaanse wijn de José Parienté Verdejo uit de Rueda van 2019 die zich fantastisch aanpast aan elke gang en prijs/kwaliteit (38 euro) zeker een aanrader is.

De bediening onder leiding van gastvrouw Camille Steenhuyse loopt bijzonder vlot en klantvriendelijk zodat de gerechten van Sander Van de Walle en zijn keukenteam met de meeste zorgen tot bij de klanten worden gebracht wat niet altijd eenvoudig is met de diverse stenen kommen die de lijn van het concept “Caillou” volledig doortrekken.

Quotering: – smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 23/30 – totaal: 85/100