Bon Bon

Adres

Tervurenlaan 453 , 1150 Brussel

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Christophe Hardiquest

22/08/2019

Prijsindicatie

€ 245,00 lunch menu (aantal gangen: )

€ 360,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 245,00 dinner menu (aantal gangen: )

€ 360,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 75,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 75,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer Bon Bon

www.restaurant-bon-bon.be
restaurant@bon-bon.be
02/346.66.15

Sluitingsdagen

Zaterdag - zondag - maandag

‘Salon d’artisan cuisinier’. Dat is de ondertitel die Christophe Hardiquest bedacht voor zijn ‘Bon Bon’. Die vlag dekt de lading helemaal! De eetzaal van de witte villa, gelegen op de hoek van de Tervurenlaan en de Kolonel Daumerielaan, ademt een gemoedelijke, haast intieme sfeer uit ondanks de open keuken. Daarin oefenen de chef en een veelkoppige brigade een ambacht uit: handwerk als vakmannen. De borden die zij voortbrengen zijn van topniveau.

Zaaldirecteur Benoît Brochard leidde ons naar het terras. Inzake sfeer en gezelligheid zal deze ruimte nooit kunnen meedingen naar de titel van het mooiste zomerterras. Licht storend was ook het lawaai van het wegverkeer op de Tervurenlaan.

Chef Christophe komt zelf het menu toelichten. Ondanks alom toegenomen erkenning is hij nog altijd de eenvoud zelve. Ook de beschrijving van de gerechten weerspiegelde deze karaktertrek. Zij waren daarenboven samengesteld op basis van vooral Belgische producten! Geniet mee: Makreel met Kriek Cantillon, Asperges à Ma flamande, Tarbot uit Zeebrugge met ijzerkruid, prei en rabarber, Duif op Luikse wijze, Kalfstong met madeirasaus, Grevenbroecker ijs met witte porto en cacao, Granité van wilde tijm met ijs van brocciukaas, Fontainebleau uit Beersel met ijs van zuring en zwarte peper.

Bij ons laatste bezoek 22 augustus 2019 blijkt nog maar eens hoe eenvoud ook uitermate smakelijk kan zijn: een gazpacho met daarin een ijsje van mierikswortel. Je sluit spontaan je ogen om te genieten. Ook van die andere mini-voorgerechten waaruit blijkt dat chef Christophe Hardiquest echt goed is in de combinatie van verschillende smaken, (bio)streekproducten en vegetarische invloeden. Je merkt meteen: grote klasse.

En dan is er het hoofdgerecht: Zeeduivel op BBQ, sap met Kriek en gesmoorde venkel. Dat smaakt ongelooflijk verfijnd. Elk onderdeel proeft goed weg. De venkel, de selder ook, natuurlijk, en vooral ook de zoete smaak van het bier. Iets overheersend misschien maar wel verrassend lekker allemaal. Tot slot kiezen we voor de indrukwekkende gekoelde kaaskar. De kazen worden professioneel geserveerd met kennis van het product. Als afsluiter wordt als laatste groet uit de keuken een portie geschilferd ijs aan tafel geschraapt wat nog zorgt voor een extra showelement. Het is fantastisch lekker eten bij Bon Bon. Christophe Hardiquest is een inspirerende man, een chef die zijn hart en zijn ziel in zijn borden steekt. Een Belg die de Vlamingen héél graag ziet komen.

Zoals tijdens onze voorgaande bezoeken werden wij ook opnieuw getroffen door de vindingrijkheid van al deze gerechten, de kwaliteit der ingrediënten, de gedurfde kruiding en vooral de combinatie van de smaken en de texturen.

Mise-en-Place menu !

Onze score: smaakbeleving en presentatie gerechten: 65/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 25/30 – totaal: 90/100