August

Adres

Jules Bordetstraat 5 , 2018 Antwerpen

Type keuken

Trendy keuken

Chef

Pieter Starmans - Nick Bril

09/07/2020

Prijsindicatie

€ 79,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 134,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 95,00 dinner menu (aantal gangen: 5)

€ 160,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer August

www.august-antwerp.com/restaurant/
restaurant@august-antwerp.com
03/500.80.80

Sluitingsdagen

Zondag - maandag - dinsdagmiddag - woensdagmiddag

August opende in april 2019. Hij is tweekantig. Een luxueus stadshotel met bar, wellness, winkel en tuinen. Maar ook een gastronomisch restaurant, uitbesteed aan Nick Bril van gebuur ‘The Jane’. Werkt zo’n combinatie hotel-restaurant in Vlaanderenland? Een ‘win-win’ voor beiden? Wij kunnen ons daar niet onmiddellijk veel voorbeelden van voor de geest halen. De toekomst zal het ginds uitwijzen. Wij duimen er wel voor.

Het kader en de inrichting van August zijn immers tóp! Wat er ook van zal zijn, hotel August maakt ongetwijfeld een onschatbare meerwaarde uit voor restaurant …‘The Jane’. Haar, dikwijls internationale bezoekers moeten immers slechts 100 meter wandelen om na een exquis diner en dito begeleidende wijnen van Gianluca Di Taranto, de beste zaalmeester-sommelier van België volgens FoodTaster.be, select te overnachten. Kortom, Nick Bril treedt als ondernemer stilaan in de voetsporen van zijn leermeester Sergio Herman.

Foodtaster.be bezocht restaurant August meermaals. Tweemaal in 2019, voor een lunch en voor een diner, telkens à la carte. Na de corona break voor een derde keer. Wij brengen nú pas verslag uit: wij beogen onze volgers immers geen scoops te brengen en wij wensen uitbaters de gelegenheid te geven om te genezen van hun gebeurlijke opstart- en kinderziekten.
Hierna een kort relaas van onze lunch in juli 2020 laatstleden. Zoals vroeger geschiedde de controle van onze reservering en de ontvangst via de receptie van het hotel en stapten wij zonder verdere begeleiding naar de ‘inkom’ van het restaurant. Wij stelden vast dat – coronaproef? – geen tafeltjes meer geposteerd staan langsheen de lange kloostergangmuur. Een verbetering!
De zaalmeester nam ons mee naar een smal tweetje. Hij bood geen à la carte aan. Wel een kaart met een twee- of driegangen menu tegen € 37,50 respectievelijk € 48,00 met hierin telkens keuze tussen drie schotels: een vis-, een vlees en een vegetarisch gerecht. Mooi!

Ter info: in de à la carte bij onze voorgaande bezoeken hadden wij ernstige bedenkingen inzake de aangehouden ‘spreidstand’ tussen ‘brasserieschotels’ als caesar salads of hamburgers en anderzijds hoofdgerechten met súperingrediënten als tarbot, zeetong, ganzenlever, duif en ook betreffende de op dit niveau ‘not done’ apart aangerekende kosten voor sla, mayonaise, frietjes et cetera. Waar de bediening vorig jaar, in 2019, ondermaats scoorde, is hieraan in 2020 beterschap merkbaar.

Bij Coralba waters en een in ouderwetse coupe gepresenteerd voortreffelijk, maar wel kostelijk (€ 14,50) glas huischampagne Veuve Olivier & Fils, Carte d’Or Brut, opteerden wij beiden eerst voor het BBQ buikspek. Dat komt snel op tafel maar ‘valt tegen’: lauw, alleszins geen smaakbom en in een te vlak, flauw gezelschap van radijs, daikon (witte rammenas), gerookte (!) yoghurt (!) en een shiso saus. Wij bedachten: ‘why not keep it simple?’
Gelukkig bekoorde het hoofdgerecht meer: bijna perfect gegaarde kabeljauw met knapperige erwt, roscoff ui en bouchotmossel. Wij overwogen anderzijds: wat is de meerwaarde van dat gekookt, niet knapperig kabeljauwvel en waarom die veel te grote parmezaanschilfer? Als glascompagnon verscheen, op voorspraak van de zaalmeester, een klassieke partner in crime: een glas chardonnay, Domaine Jean-Marc Pillot ‘Les Grands Champs’, Bourgogne, Chassagne-Montrachet ( € 9,50).
Het dessert, een tartelette van ‘frozen’ puree (berriolette) van rood fruit, slaagde er niet in om het aftrekkend tij te keren. Ondanks verveine misten wij fraîcheur. Het geheel viel ons ook té copieus uit. Van een lekker dessert mag, kan je niet genoeg krijgen; eens het ‘potje’ leeg moet je nog goesting hebben. Dat gevoel was niet het onze! Wij laten dan nog buiten beschouwing dat het taartje gepresenteerd werd op een repel bakpapier! Volgens de zaalbediende om het schuiven tegen te gaan… Wij namen onze afsluitende koffie in de prachtige kapelbar van het hotel.

Mise-en-Place menu !

Onze quotering na drie bezoeken: smaakbeleving en presentatie gerechten: 50/70 – bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 – totaal: 72/100