Altermezzo

Bilzersteenweg 366

3700 Tongeren

77 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Jo Grootaers

Sluitingsdagen:

Maandag - dinsdag - woensdagmiddag - zaterdagmiddag
012/74.16.74 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In Tongeren, meer bepaald in deelgemeente Riksingen, ligt Altermezzo. Wat vroeger een gemeenteschool was, werd eerst omgevormd tot een brasserie en is daarna stilaan uitgegroeid tot een gastronomische plek. De voorgevel doet niet vermoeden dat er zich een modern en trendy restaurant bevindt.

Altermezzo wordt uitgebaat door Jean-Pierre Jaeken en gastvrouw Gerda Wauters. De keuken staat onder leiding van opkomend jong keukentalent Jo Grootaers.

We worden vriendelijk ontvangen. Op zaterdag kan men het vijfgangen menu Altermezzo kiezen of à la carte eten. Op andere dagen is ook een twee- of driegangen menu beschikbaar, evenals een vegetarisch vier- of vijfgangen menu ‘natuur’. Wij opteren voor het menu. Het fingerfood, crackers met hummus, staat al klaar bij het plaatsnemen aan tafel. Als amuse passeert een Zeeuwse mossel met gebrande komkommer. Daarna volgt couscous van bloemkool en handgepelde garnaal.

Zowel het voorgerecht van langoustine met citrus en avocado, als het eerste tussengerecht met wilde paddestoelen en ossenstaart kunnen ons bekoren. Het tweede tussengerecht van roodbaars en noordzeekrab daarentegen is wat weinig gekruid en de roodbaars is een beetje te ver gegaard. Over het hoofdgerecht met hertenkalf vallen geen opmerkingen te formuleren, integendeel: ‘perfetto’. Mandarijn en chocolade zijn een lekkere afsluiter. De wijnen bij dit menu zijn mooi passend en ook verkrijgbaar in een BOB-arrangement. Wie een andere en/of een ‘prestige’ wijn wil - en dit kan ook per glas - kan rekenen op de vakkennis van sommelier Rudi Schurmans. Hij geeft met schwung en passie de nodige tips en vormt een meerwaarde voor ‘de zaal’. Onze koffie wordt vergezeld van een madeleine, een brownie met hazelnoot en een koffiecake met karamel van Werther’s Echte en, last but not least, een hartelijke begroeting van de chef. De zaalbediening gebruikt zeer veel verkleinwoorden!

Onze beoordeling:

- smaakbeleving en presentatie gerechten: 54/70

- bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 23/30

- totaal: 77/100

Prijsindicatie (13-01-2018)

€ 48,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 64,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 95,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 140,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig