Terug

Jan Menten "Ere-Ambassadeur" Vlaams Culinair Erfgoed


5/30/2022


Chef Jan Menten van restaurant De Mijlpaal in Tongeren ontvangt het Ere-Ambassadeurschap Vlaams Culinair Erfgoed voor zijn jarenlange toewijding aan de Vlaamse Keuken, zijn doorgedreven beheersing van het vak en respect voor streekeigen producten.

Jan Menten was eigenlijk voorbestemd om bakker te worden, net als zijn vader en zijn tweelingbroer. Zijn ouders baatten in Tongeren twee locaties uit, dus dat kon eerlijk verdeeld worden. Maar Jan had andere plannen. Zijn interesse in de horeca was gewekt, toen hij als afwasser aan de slag ging bij de traiteurszaak Carpe Diem en hij daar na een tijdje meer verantwoordelijkheden kreeg. Jan ging voor gerenommeerde chefs werken, zoals Roger Souvereyns (Scholteshof), Pierre Wynants (Comme chez Soi) en Bernard l’Oiseau (La Côte d’Or). In 2002 werd het dan tijd voor een eigen zaak. En dus werd de ouderlijke bakkerij omgetoverd tot een klasserestaurant waar de gastronomen uit Tongeren en wijde omgeving graag de voetjes onder tafel kwamen schuiven.

Jan Menten “Ere-Ambassadeur” Vlaams Culinair Erfgoed