WY

Bodenbroekstraat 22-24

1000 Brussel

73 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Bart De Pooter - Isabelle Arpin

Sluitingsdagen:

Zondag
02/400.42.63 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

"Wy" ligt verscholen in de showroom van het Mercedes-House in de buurt van de Grote Zavel in Brussel. Dat zorgt meteen voor een wat bevreemdend kader. Als gast neem je plaats aan design tafels met comfortabele design stoelen. Op de vloer liggen koeienhuiden en tussen de tafels zijn minimalistische rekken met kamerplanten opgesteld.

Chef Bart De Poorter brengt eigenzinnige maar soms wat controversiële gerechten op ons bord. Zo is er al bij de aperitiefhapjes bijvoorbeeld een cake van zwarte olijven met ansjovis, die met zijn zoet-zout accent de proever wat uit zijn comfortzone haalt. Ook de velouté van kastanjes met koffie en cognac-aroma zorgde voor controverse aan tafel. Maar er waren natuurlijk ook gerechten die ons unaniem sterk konden bekoren, zoals bijvoorbeeld de kalfstartaar, waar én de kokkels én de kleingesneden stukjes appel telkens weer voor een andere structuur en smaak zorgden. Of de Sint-Jakobsvruchten met hun perfecte cuisson. Hoogtepunt van de maaltijd was zonder meer de varkenswang, met een heerlijk intense ingekookte fond op basis van Pannepot-bier. De dessert-sectie kon mij persoonlijk minder bekoren. De wat kale zoetheid van pompoen uitspelen in een dessert is misschien een leuke denkoefening voor in de keuken, maar de vraag is of je daar ook in de zaal mee scoort.

Het vraagt wat moeite om de ingang van restaurant "Wy" te vinden. Dat zet een beetje de toon, want chef Bart De Poorter vraagt soms ook dat zijn gasten een stap zetten om mee te gaan in zijn smaakexperimenten. Het boeiende daaraan is dat hij je zal meenemen naar nieuwe niches. Het nadeel kan zijn dat hij je smaakgewijs tegen de haren instrijkt. Chef van dienst tijdens ons bezoek was Lady Chef Isabelle Arpin.

Als je zelf de keuken van "Wy" aan den lijve wil ondervinden, wacht dan niet te lang, want binnen enkele maanden sluit het restaurant zijn deuren.

Prijsindicatie (28-01-2017)

€ 47,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 93,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 125,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 100,00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 45,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras

Onze partners