U Resto

Naussaustraat 42

2000 Antwerpen

65 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Tommy Cavaliere - Viki Geunes

Sluitingsdagen:

Alle dagen open
03/201.90.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

De echtparen Geunes en Otten openden in de zomer van 2017 een nieuw hotel met een lounge-bar én een restaurant. Volgens de naam staat de klant er centraal: U (you).

Tommy Cavaliere brengt in U vanzelfsprekend andere gerechten dan zijn chef op de hoogste verdieping van het MAS. De kaart voorziet inderdaad in traditionele brasseriegerechten, getuned met invloeden of producten uit de wijde wereld.

Wij dineerden er met zijn vieren en aperitiefden gemoedelijk in de bar. Van daaruit werden wij hip begeleid naar het stemmig, stijlvol ingericht restaurantgedeelte.

Onze voorgerechten konden genoegzaam bekoren. Wij genoten onder meer van tonijn met takaki, komkommer en avocado, en een carpaccio zoals oorspronkelijk in Venetië bedacht door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van Harry’s Bar. Het dun gesneden rauwe lendenvlees kwam in U niet uit Italië maar uit Japan (wagyu).

Voor het hoofdgerecht opteerden wij allen voor kabeljauw, met mosselen, kokkels, venkel en kerstomaat. De garing van de kabeljauw in ons hoofdgerecht liet jammerlijk te wensen over: geen glazige lamellen, maar te droog geworden wit visvlees. De vermelde bijgerechten konden dit mankement niet vergoelijken. Zij brachten kleur maar geen meerwaarde, integendeel. Less is more. Een dessert hoefde niet meer voor het ganse tafelgezelschap. Twee van mijn gasten namen nog kaas tegen € 16,00 het plankje. De vraag kwam op waarom kaas in U en elders zó duur op de menukaarten staat. Ik had er geen antwoord op. De restaurantbediening verliep ongeïnspireerd, met weinig bezieling.

Onze beoordeling: Smaakbeleving en presentatie gerechten: 45/70 - Bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 20/30 - Totaal: 65/100

Prijsindicatie (25-01-2018)

€ 46,00 lunch menu (aantal gangen: )
€ 72,00 diner menu (aantal gangen: )

€ 72,00 à la carte

€ 35,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt

Onze partners