The Jane

Paradeplein 1

2018 Antwerpen

87 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Nick Bril

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/808.44.65 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

The Jane: Hemels goedEten bij The Jane in Antwerpen blijft een uitzonderlijke belevenis. Wat je op je bord krijgt is buitengewoon lekker, zéér gevarieerd en het ziet er altijd prachtig uit. En dan is er ook nog altijd het indrukwekkend decor van de oude kerk. Zelfs bij een tweede of derde bezoek blijft dat alles imponeren.

Ook The Jane heeft tegenwoordig een uitgebreide bierkaart. Ik drink een fruitig frisse Saison d’ErpeMere van kleinbrouwerij De Glazen Toren. Lekker.

Van de voorhapjes onthoud ik de Zalm met bleekselderij. Een potje zuurfijnheid met knapperige groenten. Heerlijk.

En het moet eigenlijk allemaal nog komen.. Kreeft hamachi, Creuse oester, Gerookte paling met witte asperges en groene kruiden. Evenwichtig gekruid, fris en bijzonder smaakvol.

Daarna: Zeetong met ziltige planten, scheermes en een passend glas sherry Manzanilla. Ook uitzonderlijk: Duif, flavours from Dubai. Een exotisch Arabisch bord met een jus van mandarijn.

Chefkok Nick Bril is ook zeer goed in desserten. Zijn lychee-ijs is hemels.

Ik zou The Jane oneer aandoen als ik niets zou zeggen over sommelier Gianluca Di Taranto. Je kan echt met een gerust hart de wijnkeuze aan hem overlaten. Bovendien is hij ook nog uitermate fijn gezelschap aan tafel. Over zijn deskundigheid bestaan geen twijfel. Gianluca behoort tot de 4 beste Sommeliers van België !

Algemeen besluit: werkelijk heerlijk gegeten. Eén ding moet je nog weten: doorheen het hele menu loopt een rode draad van heel lichte zuren. Mij heeft het niet verveeld.

Patrick Van Gompel

Prijsindicatie (04-05-2017)

€ 130,00 lunch menu (aantal gangen: 9)
€ 175,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 130,00 diner menu (aantal gangen: 9)


€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig

Onze partners