The Jane

Paradeplein 1

2018 Antwerpen

92 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Nick Bril

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/808.44.65 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

The Jane: een goddelijke smaakmakerij

(door Patrick Van Gompel)

In een oude kapel is het zalig genieten van hemelse gerechten. Zeker wanneer de heer des huizes nog iets meer kan dan het brood breken en de wijn vermenigvuldigen.

Topkoks Nick Bril en Sergio Herman bezitten goddelijke gaven: zij creëren spectaculaire nieuwe smaakcombinaties en verfijnen klassieke gerechten. Zelden is eten in een restaurant zo'n belevenis.

Het begint al met een originele verzameling Nederlands-Indonesische voorhapjes waarmee Nick Bril en Sergio Herman meteen hun wereld van smaken laten verkennen. Het is maar een beloftevolle aankondiging van wat komen gaat.

Wij waren onder meer helemaal weg van de perfecte Coquille met knolselder en bergamot, een zure citrusvrucht. Ook de Noordzeegarnaal met slak uit Aardenburg en algen, was verrukkelijk.

We liepen met de neus in de zeewind, het voelde als een deugddoende ochtendlijke strandwandeling.

De attente sommelier Gianluca serveerde een perfect passende Moezel Riesling van 2014.

De Dorade met zeevenkel en dragon was een Zeeuwse verpersoonlijking van een ultieme hap uit de zee.

De Zuid-Afrikaanse rode wijn One Man Band 2009 was misschien nog iets te jong bij de sappige stukjes perfect bleu chaud gebakken Simmenthalrund. Zelfs een mop aardappelpuree is een aparte smaakverkenning. Het was duidelijk, restaurant manager Robert Meijboom, gastheer Simon Witmaar en sommelier Gianluca Di Taranto vormen samen een klasseteam.

Als je een beetje geluk hebt krijgen de gerechten op je bord nog licht van de kleurrijke glasramen en de indrukwekkende luchter die als een vrolijke spin boven je hoofd hangt. Droom in de jungle van smaken nog weg bij de etherische muziek van de Brusselse electropopband Oscar And The Wolf en je verdwijnt bijna in hogere sferen.

Maar laat het ons aards samenvatten: je kan niet meepraten over de topgastronomie in België als je niet minstens één keer in je leven hebt neergeknield bij het altaar van The Jane.

Prijsindicatie (01-09-2015)

€ 110.00 lunch menu (aantal gangen: 8)
€ 170.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 130.00 diner menu (aantal gangen: 9)
€ 210.00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 50.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar

Onze partners