Table d’Amis

Sint-Maartenskerkhof 8

8500 Kortrijk

80 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Mathieu Beudaert

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag - woensdag
056/32.82.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Wij werden ontvangen door chef Matthieu zelf en door zaalmedewerkster Jolien Maes, die ons naar een comfortabele tafel leidde.

Matthieu was nog herstellend van de gevolgen van een aanrijding op de fiets, zodat zijn rol in de keuken zich noodgedwongen beperkte tot supervisor. Hierdoor was ook de kaart gelimiteerd tot slechts één menu, maar wel bestaande uit 3 of 5 tot 7 gangen.

Wij opteerden voor de kortste menuversie (55 euro, 3 gangen), temeer daar elke gang ons keuze bood tussen 2 gerechten.

Topper van de hapjes vooraf was een helderwitte bouillon van tomaat, geïnfuseerd met limoen: leuk gepresenteerd in een Delfts blauwachtige kleine kop en fris, lichtzurig van smaak, zoals een amuse hoort te zijn.

Een goed versneden en afgekruide tartaar van wagyu-beef met kropsla was onze opener. De mosterd erbij smaakte vrij scherp door.

In een vlot tempo kwamen daarna onze hoofdgerechten: enerzijds filet van roodbaars, anderzijds sappige mannelijke kip. Het waren aantrekkelijke borden met goed gegaarde hoofdingrediënten. Alles werd in eenvoud gebracht en mooi in balans met vrij klassieke metgezellen: bloemkool en grijze garnaal respectievelijk girolles, koolrabi en voor ons overbodige structuren van spelt. Chocolade-ijs met kersen was onze correcte afsluiter van dienst.

Jolien Maes, bijgestaan door sommelier Tom Christiaens, zorgde voor een vriendelijke en professionele bediening. De wijnkaart bood ons afdoende mogelijkheden. De Zalto glazen tilden het mondgevoel en de afdronk van de Rully Domaine Belleville , 1er cru La Pucelle (66 euro) naar een hoger niveau.Prijsindicatie (25-07-2017)

€ 55,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 77.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 85,00 (niet verkrijgbaar op zaterdagavond) diner menu (aantal gangen: 5)
€ 125,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 95,00 à la carte

€ 46,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 46,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig

Onze partners