‘t Zilte

Hanzestedenplein 5

2000 Antwerpen

89 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Viki Geunes

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag en feestdagen
03/283.40.40 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Viki en Viviane Geunes namen bij hun verhuis in 2011 uit de Martelarenstraat in Mol de naam van hun restaurant mee naar de hoogste verdieping van het MAS in Antwerpen. Een evidente keuze. ’t Zilte was immers alom gekend en als toprestaurant erkend.

De naam vertegenwoordigt nog steeds een essentieel element van de creatieve, speelse kookstijl van autodidact Viki: fris, luchtig en als het even kan licht zoutig! Het aanbrekende voorjaar was derhalve het ideale moment voor een nieuw lunchbezoek.

De smaakmakers bekoorden ons meteen. Eerst in de vorm van fingerfood: - taco van koolraap met kiemscheuten en sudachi - tartelette met schapenyoghurt, venkel en mierikswortel - beker gevuld met japanse curry, schuim van duindoornbes en krokant met sesam en bonito. Dan nog twee lekkere amuses:

- een salade van noordzeekrab met mousse van gebakken bloemkool, kimchi van bloemkool en emulsie van lottelever - ragout van varken, witloof en wulken.

In een correct tempo bracht de keuken als voorgerecht makreel. Op twee wijzen: gepekeld en in gerookte moussevorm. Structuren van inktvis, rammenas en radicchio waren zijn begeleiders. XO, een Chinees condiment op basis van gedroogde zeevruchten, ham en chili, gaf het geheel extra pigment. Een attractieve bordpresentatie! Inhoudelijk hadden we de makreel als hoofdingrediënt iets prominenter uit de verf willen zien komen. De sidedish met gebrande inktvis, fideua en artisjok snoerde evenwel verdere kritiek. Wat een smaakbom, overheerlijk! Daarna geen truc met de duif. Zij was rosé gebakken, goed afgekruid en mooi in harmonie met onder meer groene kool, boudin, champignon en choux de Bruxelles. In het dessert was er volop aandacht voor de aankomende lente: rabarber werd begeleid door yoghurt, amandel en dragon.

Bij de koffie verraste het zaalteam met een indrukwekkende mignardisekar. Elk taartje, elk koekje erop verdiende 10 op 10, uitgezonderd de canelé de Bordeaux. Deze geribbelde vanillecake perfect bakken blijft een uitdaging. Last but not least: Viviane Geunes stuurde zoals steeds de jonge zaalbrigade goed aan. Elke bezoeker werd vriendelijk ontvangen en kreeg de aandacht die hij nodig had.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 62/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 27/30 - totaal: 89/100

Prijsindicatie (28-03-2018)

€ 68,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 100,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 135,00 diner menu (aantal gangen: 6)
€ 205,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 160,00 à la carte

€ 60,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 70,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners