Selsation

Eikenlaan 36

2620 Hemiksem

73 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Wouter Sels

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
Lunch (enkel op donderdag): vanaf 12h - diner: dinsdag tot en met zaterdag vanaf 19h
0497/53.53.61 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

In een aangename tuinwijk in Hemiksem hadden we niet echt een restaurant verwacht, maar Chef Sels en zijn partner hebben hun droom verwezenlijkt. Na 3 jaar "woonkamerrestaurant", waagden ze de stap naar fulltime restaurant. Aan de buitenkant is weinig te merken, maar éénmaal door de gang, kom je langs de moderne keuken in het restaurant. Een geslaagde uitbreiding door een achterbouw, maakt het mogelijk om 16 gasten te ontvangen.

De compacte ruimte sluit nauw aan bij de huiselijke sfeer en gastvrouw Sandra zorgt ervoor dat de klanten kunnen genieten. We kozen voor het 4-gangen menu. Het aperitief wordt begeleid door 3 hapjes die pittig gekruid zijn en meteen de interesse in de Aziatische keuken verraden. Een verzorgde presentatie zonder overacting bevordert de geslaagde smaakcombinaties van een champignon met foie gras, gemarineerde zalm met sesam en soyavinaigrette, en rode rijst met een granité van saké. Als eerste gerecht wordt ons skrei met gerookte mozzarella, een frisse toets van granny smith en een garnituur afgewerkt met bergamot, zeewier en augurk geserveerd. De rauwe skrei was een verrassing, maar de smaken waren perfect complementair.

Daarna volgt als tweede voorgerecht een kort gebakken coquille met krokante prei, een crumble van Oud Brugge kaas en een fantastische oosterse kamebishi bouillon. Opnieuw genieten we van een schitterende harmonie. Het hoofdgerecht is een behoorlijke portie eend, gegaard in hooi en afgewerkt met erwt en shiitake paddenstoelen en een smaakvolle jus. De sauzen die gastvrouw Sandra bij elk gerecht aan tafel uitgiet, zijn stuk voor stuk een meerwaarde. We eindigen met een panacotta met kokos en yoghurt, enkele frisse ananastoetsen en amandel. Dat was niet echt mijn favoriet. Maar opnieuw wordt een trendy presentatie op tafel gebracht en aroma's die matchen, voor een avond in de week een passende afsluiter.

Een aanrader waar we graag terug komen en bijkomend pluspunt, chef Wouter houdt rekening met allergieën en ook vegetariërs worden verwend.

Prijsindicatie (27-02-2018)

€ 42,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 54,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 58,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 84,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 25.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 25.00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit

Onze partners