Sea Grill

Wolvengracht 47

1000 Brussel

87 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Yves Mattagne - Chef Frédéric Murati

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag en feestdagen
02/212.08.00 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Yves Mattagne werd omstreeks 1990, op slechts 27-jarige leeftijd, executive chef van het restaurant van het Radisson SAS (thans Blu) Hotel. Bulkend van talent stootte hij snel door tot de hoogste regionen van de Belgische gastronomie. In de zomer van 2010 nam hij met 2 vennoten het restaurant over van de hotelketen. In 2015 ruilde hij hen in voor horecaondernemer Serge Litvine.

Tafelen in Sea Grill staat voor ruimte, comfort en luxe. De ontvangst en bediening, stijlvol gedirigeerd door manager Fabrice D’Hulster, stralen professionaliteit uit.

Vanuit de keuken brengen Yves Mattagne en zijn chef de cuisine Fréderic Murati mooi gepresenteerde topproducten uit de zee, perfect gegaard en subtiel afgekruid.

Tijdens ons diner (menu Tradition & Qualité aan € 135 pp) werden de hoge verwachtingen meteen ingelost door welkomstlekkernijen zoals de lolly van gerookte paling met groene appel en vooral de sublieme Brusselse inktvisinktwafel met calamares en safraangelei. Ook de twee voorgerechten maakten een grote indruk: eerst een memorabel stukje gebakken verse ganzenlever in een surfcombinatie met rauwe sint-jacobsnoten, anijs, selderij en atsina cress; vervolgens op kiezelsteen gebakken langoustine, geflambeerd met Auchentoshan whisky, kastanje, koffie, saumur paddenstoel en artisjok. Het hoofdgerecht: zeebaars, flan van koraal (mocht iets meer gekruid zijn), rode curry, kokos, kaffiremulsie, basilicum en ijzerkruid. Het dessert: romige chocolade met banaan en yuzu, vormde een knappe afsluiter, maar de voorgerechten krijgen toch de hoofdprijs. Tot onze spijt hebben we de kaaskar met een uitzonderlijk assortiment laten voorbijrijden.

O, wacht nog even! Het kaliber van de wijnkaart en de kennis van sommelier Laurent Delplace kennen binnen onze landsgrenzen weinig gelijken en noteer vooral dat Yves Mattagne zonder de minste twijfel nog altijd de beste Belgische viskok is van de huidige generatie.

Prijsindicatie (08-03-2017)

€ 65,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 105 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 135,00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 195,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 162,00 à la carte

€ 55,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners